Solutii

Avize pentru patru parcuri eoliene în Caraș-Severin

1
min
29/4/2024

Acestea vor juca un rol crucial în procesul de decarbonare a sistemului energetic național

Ministerul Mediului a emis acordurile de mediu pentru patru parcuri eoliene propuse în comunele Ciuchici, Naidăș, Sasca Montană, Răcășdia, Vrani, Berliște și Ciclova Română din județul Caraș Severin, conform informațiilor disponibile Focus Energetic.

Cele patru parcuri eoliene, dotate cu 81 de turbine cu o putere instalată de 6,2 MW fiecare, sunt prevăzute și cu sisteme de stocare a energiei electrice. Acestea vor juca un rol crucial în procesul de decarbonare a sistemului energetic național.

Mai multă energie din surse regenerabile

Scopul acestor investiții este înlocuirea capacităților poluante și atingerea obiectivului referitor la Surselor Regenerabile de Energie în sectorul Energiei Electrice (SRE-E). Se estimează că perioada de execuție a proiectului va fi de aproximativ 36 de luni. Ministrul Mircea Fechet a subliniat importanța acestor demersuri în contextul creșterii evidenței schimbărilor climatice.

„Suntem datori să identificăm soluții pentru protejarea naturii și a umanității", a declarat acesta. Investițiile în surse regenerabile de energie aduc numeroase beneficii, precum reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, diversificarea aprovizionării cu energie și reducerea dependenței față de piețele de combustibili fosili. De asemenea, dezvoltarea acestor surse de energie contribuie la crearea de noi locuri de muncă verzi în România.

Foto: enelgreenpower.com