Stiri

FOTO. Treceri de pietoni după modelul japonez, propuse pentru sectorul 3 din Bucureşti

3
min
10/4/2024

O candidată pentru funcţia de primar al sectorului 3 din Bucureşti propune treceri de pietoni în diagonală în principalele intersecţii din sector, pentru a avea un oraş sustenabil.

Ana Ciceală, care este susţinută de Alianţa REPER SENS URS la alegerile locale de pe 9 iunie 2024, a argumentat că un oraş sustenabil presupune ca circulaţia pietonilor să urmărească „cele mai scurte şi directe rute”.

„Ușurința traversării intersecțiilor este esențială pentru buna accesibilitate a trotuarelor și stațiilor de transport public”, a scris ea pe pagina sa de Facebook.

„Îmi propun să aplic modelul japonez al intersecțiilor mari: treceri de pietoni în diagonală în principalele intersecții din sector. Astfel, pietonii vor traversa mai rapid intersecțiile si vor ajunge mai ușor unde au treabă”, a adăugat aceasta.

„Reorganizarea semaforizării pentru includerea trecerilor pentru pietoni în diagonală presupune și optimizarea fazelor și timpilor de semaforizare, astfel încât să nu afecteze traficul rutier”, a mai spus Ciceală.

Foto: Freepik