CSR

700.000 de puieți plantați în România: inițiativa ”Plantăm fapte bune” în 2023

1
min
17/7/2024

Voluntarii au transformat terenuri degradate în mini-păduri și aliniamente stradale în 63 de localități din 25 de județe, inclusiv în Republica Moldova

În 2023, inițiativa națională de împădurire pe bază de voluntariat, cunoscută sub numele de Plantăm fapte bune în România, a anunțat rezultatele impresionante ale eforturilor sale: plantarea a 700.000 de puieți din 140 de specii diferite, pe o suprafață totală de 138 de hectare, scrie jurnaldesustenabilitate.ro

Acțiunile de plantare au avut loc în 63 de localități din 25 de județe ale României, coordonate de inginerii silvici din echipa organizatorică, care au selectat speciile adecvate pentru fiecare zonă în parte, asigurând astfel o rată înaltă de prindere și adaptabilitate la condițiile de mediu locale.

Majoritatea plantărilor au fost concentrate pe terenuri degradate din mediul rural, dar inițiativa a pus accent și pe acțiunile urbane, unde au fost create mini-păduri și aliniamente stradale.

”În 2023, am simțit din nou acea atmosferă de comuniune și solidaritate, pe care o aveam înainte de pandemie: să ne adunăm cu voluntarii noștri și să plantăm. La Moara Domnească, de exemplu, 500 de voluntari s-au alăturat nouă și am plantat împreună 20.000 de puieți pentru a crea o viitoare pădure de salcâm. În total, peste 2.300 de voluntari au săpat și au plantat alături de noi, schimbând cu adevărat atmosfera pe teren. Suntem mândri de contribuția noastră la împădurirea României și suntem încântați că am putut să extindem această inițiativă și în Republica Moldova, marcând astfel un moment premier”, a declarat Marin Toma, președintele inițiativei Plantăm fapte bune în România.