Stiri

Acord important pentru furnizarea de energie verde în România

1
min
14/5/2024

Două mari companii OMV Petrom și Saint-Gobain România colaborează pentru furnizarea de energie verde la nivel national

OMV Petrom se angajează să furnizeze aproximativ 800 GWh de energie verde în următorii cinci ani la 14 locații Saint-Gobain din România. Livrările vor începe în ianuarie 2026, provenind din surse eoliene și fotovoltaice, conform jurnaldesustenabilitate.ro.

„Prin Strategia 2030, ne-am asumat să sprijinim tranziția energetică în România și în regiune, cu investiții de aproximativ 11 miliarde de euro până la sfârșitul acestui deceniu. Aproximativ o treime din aceste investiții vor susține proiecte cu emisii scăzute și zero de carbon. Suntem încântați să anunțăm acest acord cu Saint-Gobain - este mai mult decât un simplu contract de vânzare a energiei, este un parteneriat pentru un viitor cu emisii reduse de carbon pentru industria românească", a declarat Franck Neel, membru al directoratului OMV Petrom, responsabil pentru activitatea de Gaze și Energie.

Moment de referință pentru beneficiar

„Acordul marchează un nou moment de referință în parcursul Saint-Gobain de reducere a emisiilor Scop 1 și 2 cu 33% până în 2030 - față de nivelul din 2017 și de a atinge obiectivul de 'zero emisii nete' până în 2050. Suntem încântați să avem alături parteneri de încredere precum OMV Petrom pentru a ne continua călătoria către un viitor mai verde", a declarat Ovidiu Păscuțiu, CEO Saint-Gobain România.

Prin această investiție, Saint-Gobain România va acoperi integral necesarul său de energie la toate locațiile sale de lucru, incluzând Saint-Gobain Glass (Călărași), Saint-Gobain Isover (Ploiești), Saint-Gobain Rigips (Turda și Cheia), Saint-Gobain Weber (Turda, Brănești, Suceava), Duraziv (Popești Leordeni), Saint-Gobain Prime Glass Working (Vălenii de Munte) și Chryso Romania (Ariceștii Rahtivani).