Life Style

Acțiune amplă de ecologizare la Lacul Drăgan: 600 de saci de deșeuri colectați

1
min
16/7/2024

Peste 100 de voluntari au curățat malurile și apele lacului în cadrul unei inițiative organizate de Clubul Alpin Român, Consiliul Județean Cluj și Parcul Național Apuseni.

În perioada 12-14 iulie, Lacul Drăgan (Floroiu) din județul Cluj a fost locul unei ample acțiuni de ecologizare. Peste 100 de voluntari au reușit să adune aproximativ 600 de saci de deșeuri atât de pe uscat, cât și de pe apă.

Ecologizarea a vizat un contur de 24,9 km în jurul lacului și o suprafață de 290 de hectare pe luciul de apă. Pe lângă colectarea propriu-zisă a deșeurilor, s-a desfășurat și o campanie de conștientizare a populației. Acțiunea a fost organizată de Clubul Alpin Român Filiala Cluj, în parteneriat cu Consiliul Județean Cluj și Parcul Național Apuseni.

Echipele de voluntari, inclusiv angajați și voluntari ai Serviciului Public Județean Salvamont-Salvaspeo Cluj, au folosit caiace și o barcă pentru a aduna deșeurile din apele lacului de acumulare. Consiliul Județean Cluj a informat că, în cadrul acțiunii, s-au colectat și deșeuri istorice.

Lacul Drăgan, cunoscut și sub denumirea de Floroiu, este al treilea ca mărime din județul Cluj și a fost finalizat în 1987 în scopuri hidroenergetice. Situat sub Vârful Vlădeasa, lacul este înconjurat de un peisaj natural, cu puține construcții în zonă.

Sursa foto: stiridecluj.ro