Stiri

Adio, Rita: calul erou al Jandarmeriei Române a plecat spre Raiul cailor

2
min
7/8/2024

Rita, unul dintre cei mai iubiți cai ai Jandarmeriei Române, a încetat din viață la vârsta de 20 de ani. Această veste a fost anunțată cu profundă tristețe de către Jandarmeria Română, Ministerul Afacerilor Interne și partenera sa de misiuni, Laura, prin mesaje emoționante postate pe Facebook.

Rita a fost alături de Laura în misiuni prin București și în toată țara, timp de aproape două decenii. Momentul lor de glorie a fost de Ziua Națională a României, când au trecut împreună pe sub Arcul de Triumf, conducând Detașamentul de Cavalerie. Anul trecut, Rita a fost decorată la Iași pentru serviciul său remarcabil, participând la ultima ei paradă de 1 Decembrie.

Jandarmeria Română a mulțumit Ritei pentru devotamentul său, subliniind eleganța și profesionalismul cu care a reprezentat instituția. Ministerul Afacerilor Interne a transmis și el un mesaj emoționant pe Facebook: „Drum bun spre Raiul Cailor, scumpa mea prietenă și parteneră de misiuni.”

Laura Dalila Epuraș, partenera de misiuni a Ritei, și-a adus și ea un ultim omagiu, povestind cum Rita a intrat în viața ei acum 20 de ani. Deși la început Rita era un căluț fragil și rahitic, dragostea și îngrijirea Laurei au transformat-o într-un simbol al Jandarmeriei Române.

„Eu am avut încredere în tine, te-am luat și te-am crescut, lângă tine am învățat ce înseamnă dragostea necondiționată. Mi-ai făcut viața mai frumoasă, ai fost sufletul meu pereche, ființa care a știut toată viața mea”, a scris Laura pe Facebook.

Rita a participat la sute de misiuni, aducând bucurie și împlinire în viața Laurei. Deși a venit momentul dureros al despărțirii, amintirile și dragostea pentru Rita vor rămâne veșnic în inima Laurei și în istoria Jandarmeriei Române.

„Ai fost și vei rămâne un simbol pentru Jandarmeria Română. Drum bun spre Raiul Cailor, scumpa mea prietenă și parteneră de misiuni,” a concluzionat Laura, cu ochii plini de lacrimi.

Sursă Foto: Jandarmeria Română