Stiri

Amendă de 60.000 de lei pentru nerespectarea regimului deșeurilor pe un șantier din Mamaia Nord

1
min
21/5/2024

Constructorul avea obligația legală să ia măsuri pentru colectarea separată a deșeurilor și să le predea către societăți autorizate pentru colectare

Verificările efectuate de comisarii Gărzii de Mediu Constanța la șantierul de construcții de pe strada D10 din Mamaia Nord, Năvodari, s-au finalizat cu o amendă de 60.000 de lei pentru nerespectarea prevederilor OUG 92/2021 privind regimul deșeurilor. Imobilul P+7E aflat în construcție era înconjurat de deșeuri aruncate la întâmplare. Resturi de BCA, gresie, faianță și alte deșeuri inerte erau amestecate cu deșeuri reciclabile precum ambalaje de carton, plastic, metal, folie și lemn, fiind împrăștiate pe amplasamentul șantierului și parțial purtate de vânt în perimetrul adiacent, scrie Radio Constanța.

Organizarea de șantier nu era împrejmuită și nu dispunea de spații dotate cu recipienți adecvați pentru colectarea separată a deșeurilor generate.

Constructorul avea obligația legală să ia măsuri pentru colectarea separată a deșeurilor și să le predea către societăți autorizate pentru colectare, reciclare, valorificare sau eliminare, conform ierarhiei deșeurilor și fără a genera riscuri pentru mediu.