Smart City

Aproape 32.000 de ambalaje au fost colectate în prima lună a unei campanii umanitare şi de mediu, "Roboţelul Binelui"

1
min
16/5/2024

Crucea Roșie Romă Filiala Alba va primi suma de 1 Euro în schimbul fiecărui ambalaj reciclat

În prima lună a campaniei umanitare și de mediu "Roboțelul Binelui", organizată de Crucea Roșie Română Filiala Alba în colaborare cu Star Assembly, Star Transmission și Envipco, au fost colectate 31.732 de ambalaje destinate reciclării. Această inițiativă unică în România își propune să educe cetățenii în privința proiectelor umanitare și a reciclării ambalajelor de băuturi, prin intermediul unor roboței amplasați în Alba Iulia, Cugir și Sebeș. Companiile Star Assembly și Star Transmission sprijină financiar campania, donând Crucea Roșie Română Filiala Alba suma de 1 euro pentru fiecare ambalaj reciclat, în timp ce Envipco a furnizat gratuit automatele inteligente de colectare selectivă, numite RVM-uri (Reverse Vending Machines). În centrul acestei inițiative stă "Roboțelul Binelui", un mic robot reciclator cu puterea de a transforma ambalajele de băuturi din plastic, sticlă și aluminiu în acțiuni pozitive.

„După prima lună de la lansarea campaniei suntem cu toții impresionați de modul în care oameni din întreg județul s-au mobilizat să ne ajute pentru a transforma deșeurile în fapte bune. În jurul roboțeilor noștri din Alba Iulia, Cugir și Sebeș a fost de multe ori coadă, pentru că oamenii au vrut să recicleze cât mai multe sticle, PET-uri sau doze de aluminiu pentru a le transforma în donații pentru Crucea Roșie. Pentru noi, ajutorul acesta ne dă încredere și energie să dezvoltăm cât mai multe acțiuni și proiecte umanitare, educaționale și de mediu. Le mulțumim din tot sufletul tuturor celor care au adus ambalaje la Roboțelul Binelui și îi așteptăm și pe alți cetățeni să ni se alăture în această campanie”, a spus Adrian Ionel Dușa, directorul Crucii Roșii Române Filiala Alba, conform albapesurse.ro

Crucea Roșie Română Filiala Alba a lansat o inițiativă inovatoare numită "Roboțelul Binelui", care are ca scop combinarea eforturilor umanitare cu protecția mediului înconjurător. În cadrul acestei campanii unice în România, au fost instalate trei puncte de colectare în Alba Iulia (zona Casa de Cultură a Sindicatelor), Sebeș (zona Piața Agro-Alimentară) și Cugir (în zona Parcare UM Cugir și stația de autobuz de pe strada 21 Decembrie 1989). Aici, prin intermediul Reverse Vending Machines (RVM-uri), cunoscuți sub numele de "Roboțelul Binelui", deșeurile sunt transformate în acțiuni pozitive. Punctele de colectare acceptă chiar și ambalaje de băuturi fără sigla SGR sau etichetă.

Fiecare ambalaj reciclat reprezintă o donație pentru Crucea Roșie Română Filiala Alba, oferită de către Star Assembly și Star Transmission. Aceste fonduri sunt direcționate către proiecte umanitare, educaționale, medicale și campanii de promovare a sănătății, sau sunt folosite pentru pregătirea intervenției în situații de dezastre. Toate ambalajele colectate în cadrul campaniei sunt preluate și transportate pentru reciclare de către Asociația RER Vest - RETIM.

Sursă Foto: Crucea Roșie Alba