Life Style

Asociația Ovidiu RO antrenează mii de educatori și profesori din România pentru educația de mediu

1
min
29/5/2024

Educația de mediu, dragostea pentru natură, curiozitatea și grija pentru tot ce ne înconjoară s-a transformat într-un program național pentru profesorii din toata țara

Într-o lume marcată de amenințări climatice, devine esențial să fim parte a schimbării. Una dintre soluțiile pentru crearea unei culturi naționale a sustenabilității este ca educația și respectul față de mediu să fie cultivate încă din copilărie. În acest sens, Asociația Ovidiu RO, dedicată de 20 de ani accesului la educație timpurie de calitate pentru toți copiii din România, inclusiv pentru cei din grupuri vulnerabile, a lansat un program național de educație de mediu pentru profesori, scrie Europa FM.

În ultimii doi ani și jumătate, educația de mediu, dragostea pentru natură, curiozitatea și grija pentru mediul înconjurător s-au transformat într-un program amplu care pregătește profesorii din toată țara. Aceștia participă la sesiuni de pregătire pentru a învăța cum să inspire copiii să realizeze împreună o schimbare pozitivă.

Maria Gheorghiu, președinta Asociației Ovidiu RO, a explicat în cadrul emisiunii Misiunea Verde cum aceste sesiuni îi ajută pe educatori și profesori să-i motiveze pe elevi să protejeze mediul și să contribuie activ la construirea unui viitor sustenabil.