Smart City

VIDEO. Bandă unică pentru autobuzele STB între Piaţa Presei şi Piaţa Victoriei

4
min
30/10/2023

Bucureştenii care aleg transportul verde vor circula mai rapid între Piaţa Presei şi Piaţa Victoriei, datorită unui traseu cu bandă unică destinat autobuzelor.

Transportul în comun va beneficia şi de un grad ridicat de confort pe ruta Nord-Centru şi datorită noilor autobuze electrice care vor fi introduse în circulaţie, a anunţat Societatea de Transport Bucureşti (STB).

„Avem o veste bună pentru călătorii noştri: STB va circula mai rapid pe relaţia Nord - Centru! Cu suport instituţional din partea Primăriei Capitalei, care a avizat reconfigurarea circulaţiei pe traseul Piaţa Presei - Regele Mihai I - Bulevardul Kiseleff - Piaţa Victoriei, STB va beneficia de o nouă bandă unică, destinată autobuzelor”, a spus directorul general al STB, Daniel Istrate.

„Călătoria de la Nord spre Centru se va face rapid - cu ajutorul benzilor unice, confortabil - datorită noilor autobuze electrice pe care le vom introduce în circulaţie, dar şi accesibil - datorită tarifului, precum şi poziţionării staţiilor”, a adăugat acesta, potrivit paginii de Facebook Societatea de Transport București - STB SA.

Cum vor fi amplasate benzileunice pentru autobuze

Culoarul unic pentru autobuze începe de la Piaţa Presei şi continuă pe Bulevardul Regele Mihai I: zona centrală cuprinde trei benzi de circulaţie, două spre Arcul de Triumf (dintre care banda 1 este rezervată transportului public) şi una spre Piaţa Presei, dedicată transportului general. Pe Şoseaua Kiseleff, din cele patru benzi de circulaţie, banda 1 este rezervată transportului public.

Pe Bulevardul Aviatorilor, pe tronsonul cuprins între strada Arhitect Ion Mincu şi Piaţa Charles de Gaulle, pe sensul spre Piaţa Charles de Gaulle, se vor realiza patru benzi de circulaţie, dintre care banda 1 va fi rezervată transportului public local. Pe sensul opus vor exista două benzi de circulaţie.

Pe tronsonul cuprins între Bulevardul Beijing şi Piaţa Charles de Gaulle, pe sensul spre Piaţa Charles de Gaulle, se vor realiza patru benzi de circulaţie, dintre care banda 4 va fi rezervată transportului public local. Pe sensul opus vor fi două benzi de circulaţie pentru traficul general.

Noul traseu se va conecta cu benzi unice deja în funcţiune, pe strada Radu Beller şi pe Calea Floreasca, potrivit STB.

Noi platforme de staţie pentru călătorii STB

Se vor realiza şi noi platforme de staţie pe scuarul de delimitare, la intersecţia cu Aleea Primo Nebiolo, dar şi lângă accesul la staţia de metrou Aviatorilor.

„Realizăm şi patru staţii noi cu platformă, la intersecţiile cu străzile Mareşal Alexandru Averescu, Docenţilor, Arhitect Ion Mincu şi Monetăriei”, au precizat reprezentanţii STB.

Foto: Societatea de Transport București - STB SA/Facebook