O serie de 16 ateliere de lucru va avea loc în 2023 pentru a identifica soluţii pentru creşterea calităţii vieţii locuitorilor Capitalei.
Atelierele vor fi incluse în proiectul „Noul Bucureşti, O capitală a tuturor” şi vor fi demarate alături de Primăria Muncipiului Bucureşti şi Primăria Sectorului 3, a anunţat Ateliere Fără Frontiere într-un comunicat.
Atelierele, care vor dura până în septembrie, au început printr-o dezbatere pe 19 ianuarie cu reprezentanții Direcției generale de asistență socială a Municipiului București, pe tema „Serviciile sociale dedicate grupurilor vulnerabile. Integrarea pentru viață independentă. Parteneriatul public-privat”.
Mai poţi citi: Agenţia Europeană de Mediu: „Există îngrijorări cu privire la noi substanţe chimice care apar în sol”
Discuţia va fi urmată de cea din data de 9 februarie, cu reprezentanții DGASPC Sector 3, pe tema „Economia socială și potențialul pentru inserția socio-profesională a grupurilor vulnerabile”.
Primele dezbateri din domeniul economiei circulare şi dezvoltării durabile, pe tema „Unde ne aflăm cu problematica deșeurilor?” sunt planificate pentru data de 26 ianuarie, cu reprezentanții Primăriei Municipiului București și pentru 2 februarie, cu reprezentanții Primăriei Sectorului 3 și ai Direcției Generale De Salubritate Sector 3.
Mai poţi citi: Îngropaţi în betoane: Peste jumătate din solul din Europa este „deteriorat ireversibil”
„Aceste ateliere de lucru, în care reprezentanții autorităților publice locale vor discuta cu ONG-urile din București problematica deșeurilor și a economiei sociale și a inserției socio-profesionale a grupurilor vulnerabile, sunt o oportunitate pentru găsirea de soluții comune și de creștere a transparenței decizionale. Aceste dezbateri propuse de Ateliere Fără Frontiere sunt și un bun prilej de identificare a parteneriatelor comune, prin care cetățenii Sectorului 3 și ai Capitalei să fie mai bine serviți”, a spus Beatrice Manole, coordonator advocacy la Ateliere Fără Frontiere.
Proiectate pentru a crește capacitatea ONG-urilor de a se implica în promovarea dezvoltării incluzive și durabile a Capitalei și a Sectorului 3, atelierele fac parte din proiectul „Noul București – O capitală a tuturor”, cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020.
Astfel, cu Primăria Municipiului București și Primăria Sector 3 vor fi organizate câte opt ateliere de lucru, iar temele de dezbatere se vor concentra pe domenii precum: servicii sociale, economie socială, ocupare și inserție socio-profesională a grupurilor dezavantajate, educație de mediu și managementul inteligent al deșeurilor, economie circulară.
Proiectul „Noul București – O capitală a tuturor” are o valoare de 375.870,46 lei, din care 294.682,45 lei reprezintă cofinanțare UE.
Sursa foto: LinkedIn/ Ateliere fără frontiere