O serie de imagini inedite surprinse luni arată cum se risipesc banii publici din București în cel mai mare parc al Capitalei, parcul Regele Mihai, cunoscut de mulți drept Herăstrău. În miezul zilei, toate luminile din parc erau aprinse, într-o uriașă risipă de energie electrică. Nu știm încă cine a uitat lumina aprinsă în parcul aflat sub administrarea Primăriei Capitalei.
Cel mai mare parc din București iluminat complet în miezul zilei într-o risipă inimaginabilă
Angajații Parcului Regele Mihai, nume schimbat de fostul edil Gabriela Firea pentru zona cunoscută drept Herăstrău, au uitat să stingă luminile în parc făcând o risipă de energie electrică inimaginabilă cu sute de lampadare aprinse într-o zi cu adevărat luminoasă și călduroasă, arată Mediaflux.
Ultimul a uitat să stingă lumina
Este posibil ca situația apărut să fi fost provocată de o problemă tehnică, însă nimeni nu a părut dispus să o rezolve în timp util, mai ales că imaginile au fost surprinse cu mult după ora prânzului.
Iluminatul public din Parcul Regele Mihai, fost Herăstrău, este gestionat de autoritățile locale din București, mai ales de Primăria Municipiului București și de Administrația Lacuri, Parcuri și Agrement București (ALPAB), acestea fiind instituțiile care sunt obligate să se ocupe de întreținerea și funcționarea sistemelor de iluminat public în marile parcuri ale capitalei României.
În mod normal, luminile din parc ar fi trebuit să fie aprinse doar pe timpul nopții, însă este posibil să fi existat o defecțiune tehnică care să fi dat peste cap „ceasul” lampadarelor. Rămâne de văzut dacă situația se va remedia după ce această problemă a ajuns în spațiul public.
sursa foto: Mediaflux.roParcul Regele Mihai, cu o vechime de aproape 100 de ani, construit în 1936 pe malurile Lacului Herăstrău, este cea mai mare zonă verde din București cu o suprafață de 187 de hectare. Acesta a fost redenumit de fostul edil Gabriela Firea la moartea Regelui Mihai, situația care a creat o serie de controverse în rândul bucureștenilor. Astfel, chit că trecut mulți ani de la redenumire, majoritatea oamenilor încă îi spun Parcul Herăstru. Doar aleea parcului ce înconjoară lacul are o lungime de aproape 6 kilometri.