Smart City

Cel mai mare parc eolian offshore va alimenta 600.000 de locuințe în SUA

2
min
23/7/2024

Începe construcția unui nou parc eolian offshore la New York care va avea o putere instalată de aproape 1.000 de MW și care va avea un impact major în ceea ce privește rețeaua energetică a statului american.

A început construcția celui mai mare parc eolian offshore din SUA, care va putea alimenta 600.000 de locuințe odată finalizat. Săptămâna trecută a debutat construcția parcului eolian Sunrise Wind din New York, de șapte ori mai mare decât primul parc eolian din zonă. Cu 84 de turbine capabile să genereze 924 de megawați, Sunrise Wind va deveni cel mai mare parc eolian din țară, furnizând energie curată începând din 2026.

Impactul asupra rețelei energetice din New York va fi semnificativ, Sunrise Wind putând alimenta 600.000 de locuințe. "Aceasta este o adevărată schimbare pentru Long Island", a declarat Doreen Harris, președintele Autorității de Cercetare și Dezvoltare din statul New York, conform CBS citat de capital.ro.

Se va reduce dependența de combustibili fosili

Situat la 30 de mile est de Montauk, proiectul a primit un sprijin bipartizan puternic. Ed Romaine, directorul executiv al comitatului Suffolk, a spus: "Va fi o lovitură pentru comitat". Acest proiect oferă energie regenerabilă și reprezintă un pas important în reducerea dependenței de combustibilii fosili.

Proiectul va crea 800 de locuri de muncă directe și va aduce 700 de milioane de dolari în venituri economice. Orsted, dezvoltatorul proiectului, intenționează să înființeze un centru național de formare în domeniul energiei eoliene offshore în Long Island și să creeze un fond de compensare pentru pescarii comerciali afectați de construcție.

9 parcuri eoliene aprobate la nivel național

Spre deosebire de primul parc eolian din Rhode Island, componentele Sunrise Wind sunt fabricate în apropiere de Albany, stimulând astfel economia locală. Se estimează că proiectul va adăuga între 1 și 2 dolari pe lună la facturile de electricitate ale locuitorilor din Long Island. Totuși, în contextul creșterii prețurilor combustibililor fosili, acest cost suplimentar reprezintă o economie pe termen lung.

„Acest lucru este bun pentru dumneavoastră, bun pentru nepoții dumneavoastră și nepoții lor", a afirmat Matthew Aracich, de la Building & Construction Trades Council of Nassau & Suffolk.

Sunrise Wind este unul dintre cele nouă parcuri eoliene aprobate până acum la nivel național, o creștere semnificativă comparativ cu zero proiecte aprobate în urmă cu trei ani, a declarat Elizabeth Klein, directorul Biroului de gestionare a energiei oceanice.

Sursa Foto: Dreamstime