Solutii

Circtec obține 150 de milioane de euro pentru a construi una dintre cele mai mari fabrici de reciclare a anvelopelor din Europa

1
min
31/5/2024

Substanțele obținute prin reciclarea anvelopelor uzate sunt folosite pentru producerea de noi cauciucuri, materiale plastice sau chimicale sustenabile, precum și pentru combustibili marini cu emisii reduse

Circtec, o companie specializată în tehnologie pentru economia circulară, a obținut recent o finanțare de 150 de milioane de euro pentru construirea unei fabrici în Olanda, care va fi una dintre cele mai mari unități de reciclare a anvelopelor din Europa. Potrivit ESG Today, Circtec, cu sediul în Marea Britanie, utilizează tehnologia pirolizei pentru a transforma deșeurile în combustibili și chimicale cu emisii reduse. Piroliza este un proces prin care deșeurile, precum anvelopele, sunt descompuse într-un mediu lipsit de oxigen, transformându-le în combustibili și chimicale regenerabile. Substanțele obținute prin reciclarea anvelopelor uzate sunt folosite pentru producerea de noi cauciucuri, materiale plastice sau chimicale sustenabile, precum și pentru combustibili marini cu emisii reduse.

Reprezentanții Circtec estimează că noua fabrică din Olanda va putea procesa 5% din cele 3,6 milioane de tone de anvelope uzate generate anual în Europa, ceea ce va duce la o reducere a emisiilor din sectorul chimic european cu 3%.

Allen Timpany, cofondator și CEO al Circtec, a subliniat că "succesul acestei runde de investiții ne oferă o punte către partenerii care ne vor permite să ducem Circtec la următorul nivel în ceea ce privește viziunea noastră de a scala sustenabilitatea. Scalarea tehnologiei noastre ne va permite să aducem contribuții semnificative la sustenabilitatea planetei."

Novo Holdings și A.P. Moller Holding sunt printre cei mai importanți investitori ai acestei runde, fiecare contribuind cu 75 de milioane de euro.