Life Style

Clujul, peste Capitală la infrastructura de ciclism. Are de trei ori mai mulți kilometri de piste de biciclete

3
min
21/10/2022

În oraș sunt amenajați peste 40 de kilometri de piste, iar primaria plănuiește să extindă rețeaua cu încă 35.

Cluj-Napoca are aproape de trei ori mai mulți kilometri de piste de biciclete decât Bucureștiul, deși are o suprafață mult mai mică. Capitala încearcă „să ajungă din urmă” Clujul la infrastructura de ciclism, scrie Monitorul de Cluj. 

În Capitală, abia recent au fost construite primele parcări securizate pentru biciclete, în apropierea unor staţii de metrou și, deocamdată, doar în Sectorul 6, potrivit Știrile Pro TV. Un loc costă 100 de lei pe an și poate fi rezervat de oricine, după regula „primul venit, primul servit”.  

La Cluj-Napoca, primele parcări securizate au fost amplasate încă din anul 2020, iar abonamentul pe un an costă 53 de lei, iar cererile pot fi depuse fizic la Registratura primăriei de pe Calea Moților nr. 3, la primăriile de cartier, precum si online. În prezent, în Cluj-Napoca există 12 astfel de parcări și se lucrează la amplasarea de noi astfel de boxe securizate.

Cluj-Napoca are toată infrastructura de ciclism mai dezvoltată decât în Capitală. În oraș sunt amenajați peste 40 de kilometri de piste, iar primaria plănuiește să extindă rețeaua cu încă 35. În București, în schimb, sunt numai 15 km omologați.

Sursa Foto: Facebook/ Emil Boc