Green Pack, o companie care furnizează servicii de colectare, waste management, sortare deşeuri, dar şi de reciclare şi curăţenie, vrea să investească într-o nouă linie de reciclare mase plastice care le poate transforma într-un produs finit care conţine material reciclat în proporţie de 100%, arată ZF.
Compania cu acţionariat românesc a depus un proiect prin care vrea să acceseze fonduri de circa 18 mil. lei (fără TVA) prin „C3 – Instalaţii de reciclare a deşeurilor construite şi în funcţiune“ din PNRR.
Compania Green Pack pregătește investiția a peste 45 de milioane de lei într-o linie nouă de reciclare mase plastice
În prezent, compania Green Pack un punct de lucru în municipiul Făgăraş (judeţul Braşov) unde reciclează deşeuri din plastic şi obţine ambalaje pentru industria alimentară, conform datelor de pe site-ul companiei.
„Fiind unii dintre promoterii activi ai economiei circulare şi ţinând cont de necesitatea folosirii într-un volum cât mai mare de materie reciclată şi pentru a economisi resursele naturale, vedem necesară această investiţie“, a explicat Marius Porojan, director general adjunct al Green Pack, pentru ZF.
El adaugă că valoarea proiectului este de aproximativ 45 de milioane de lei (fără TVA), iar pentru această investiţie, compania a depus un proiect pentru a obţine fonduri de aproximativ 18 mil. lei (fără TVA) prin apelul „C3 – Instalaţii de reciclare a deşeurilor construite şi în funcţiune“ din PNRR.
Marius Porojan menţionează că, în cazul în care compania nu va fi eligibilă pentru a obţine fonduri, ia în calcul să facă investiţia oricum însă în condiţiile în care vor putea obţine finanţarea necesară din alte surse.
Green Pack este compania care desfăşoară cele mai complicate operaţiuni de waste management, de la partea de colectare şi transport până la distrugeri, valorificare, sortare deşeuri şi reciclare pentru clienţi industriali în principal. Compania are opt sucursale – în Bucureşti, Făgăraş, Constanţa, Timişoara, Cluj, Vâlcea, Bacău şi Craiova. În fiecare dintre acestea se desfăşoară activităţi de colectare şi de sortare a deşeurilor. Flota companiei numără peste 100 de camioane şi utilaje, arată sursa citată.