Stiri

Concurent descalificat pentru uciderea unei păsări rare în timpul filmărilor unui reality show

2
min
29/7/2024

Un participant la reality show-ul american „Race to Survive” a fost descalificat după ce a ucis și mâncat o pasăre protejată, stârnind controverse în Noua Zeelandă.

Un participant la reality show-ul american „Race to Survive” a fost descalificat după ce a ucis și a mâncat o pasăre protejată, în Noua Zeelandă. În timpul filmărilor emisiunii „Race to Survive”, concurentul Spencer „Corry” Jones a ucis o Weka (Gallirallus australis), o specie protejată și pe cale de dispariție în Noua Zeelandă. Incidentul a dus la descalificarea lui Jones și a coechipierului său, Oliver Dev, din competiție.

Potrivit BBC, Jones și-a recunoscut greșeala și și-a cerut scuze într-un mesaj filmat, afirmând că „nu eram pregătiți pentru a face foamea” și că acțiunile sale au fost o „greșeală prostească”. Departamentul de Conservare din Noua Zeelandă a fost alertat de compania de producție a show-ului, Original Productions din SUA, care a recunoscut că au fost încălcate regulile de conservare.

Oficialii au investigat incidentul și au emis avertismente scrise către compania de producție și participanți, subliniind importanța respectării legislației de conservare. Dylan Swain, șeful echipei de investigații al departamentului, a declarat că, deși concurenții se confruntau cu oboseală și foame extremă, uciderea unei specii native protejate este inacceptabilă.

Weka, o pasăre neînzestrată cu abilitatea de a zbura, dar foarte rapidă pe pământ și o bună înotătoare, este renumită pentru personalitatea sa curioasă. Aceasta a dispărut din multe părți ale continentului din cauza schimbărilor climatice și a prădătorilor. În Noua Zeelandă, vătămarea sau uciderea unei Weka poate fi pedepsită cu până la doi ani de închisoare sau o amendă de 100.000 USD.

Sursa foto: Profimedia Images