-+=
Știri

Smart City

Lifestyle

#greenTALKS

Soluții

CSR

Articole salvate

Stiri

Smart City

Lifestyle

#GREENTALKS

Solutii

CSR

Știri fresh

Nu arunca nimic, donează! SocialXChange, soluția pentru o comunitate mai bună în Sectorul 6

15 ianuarie 2025, 10:07

Miercuri, 15 ianuarie, ultima zi în care Kaufland dublează valoarea garanției SGR, direct în Kaufland Card

Miercuri, 15 ianuarie, ultima zi în care Kaufland dublează valoarea garanției SGR, direct în Kaufland Card

15 ianuarie 2025, 09:15

Biodiversitatea din Delta Dunarii va fi studiata de specialisti

Centru de cercetare pentru analiza biodiversității, unic la nivel european, construit în Delta Dunării

15 ianuarie 2025, 08:20

Oamenii de știință chinezi plănuiesc o stație solară uriașă în spațiu, capabilă să colecteze mai multă energie decât tot petrolul Pământului

15 ianuarie 2025, 07:37

#greenTALKS

#GreenTALKS, Interviu cu Alexandra Petcu, coordonator Laborator Digital Verde UVT: „Tehnologia este un mijloc, nu un scop, pentru a atinge obiectivele dezvoltării durabile” VIDEO

13 decembrie 2024, 17:42

#greenTALKS Valentin Krancevic: „Let’s Do It, Romania! este locul unde oamenii se schimbă și devin parte din soluție” - VIDEO

#greenTALKS Valentin Krancevik: „Let’s Do It, Romania! este locul unde oamenii se schimbă și devin parte din soluție” – VIDEO

30 octombrie 2024, 09:02

#greenTALKS cu Ioana Botezatu, Head of CSR la SG GSC India & Romania, despre digitalizare și sustenabilitate în practică: "Este esențial să mă gândesc ce fac eu ca să-mi reduc consumul"

#greenTALKS cu Ioana Botezatu, Head of CSR la SG GSC India & Romania, despre digitalizare și sustenabilitate în practică: „Este esențial să mă gândesc ce fac eu ca să-mi reduc consumul”

11 noiembrie 2024, 12:04

Salveaza Articolul

3 minute de citit

Confederația Concordia: GHID – Economia circulară în businessul românesc

Scris de: Green News | 17 mai 2022, 11:31

confederatia-concordia-ghid-economia-circulara-in-businessul-romanesc

Confederația Patronală Concordia a publicat Ghidul – Economia circulară în businessul românesc care cartografiază practicile de economie circulară implementate deja de companii membre, acoperind multe dintre cele mai importante sectoare ale economiei (Horeca, retail, producătorii de băuturi, bănci, energie,  etc.).

Ghidul scoate în evidență practicile din peste 20 de companii din diferite sectoare, pentru a se identifica cele mai întâlnite practici de economie circulară.

Ghidul descrie practici ale companiilor: Coca-Cola HBC, Ursus Breweries, Bergenbier, IKEA România, Carrefour România, Lidl România, OMV Petrom Marketing, eMAG , Accor Hotels, Continental Hotels,  ING Bank România, Grupul ACCOR, Delgaz Grid, Auchan România, Profi, OMV Petrom, Groupama Asigurări, Raiffeisen Bank România.

Citește și: Schimbările climatice văzute de micii fermieri din România – de la percepție, la strategii de adaptare

Având în vedere necesitatea de a decarboniza economia, de a conserva și utiliza cât mai eficient resursele planetei pentru a reduce la minim impactul activităților de producție și consum asupra mediului înconjurător, este necesar ca această tendință de adoptare a unor practici de economie circulară să accelereze, tranziționând de la modelul liniar actual (preponderent).

Trebuie ca aceste practici să se extindă și către companiile mai mici (IMM-uri), susținute evident și de politici cuprinzătoare și eficiente adoptate de către instituțiile statului și de mecanisme de finanțare și suport în implementare adecvate.

Este important să conștientizăm că economia circulară și practicile asociate aduc beneficii atât actorilor din mediul de afaceri, dar și consumatorilor, directe și indirecte”, spun reprezentanții Confederației Concordia.

Citește și: Bugetul Rabla Plus pentru persoane juridice s-a epuizat aproape imediat după pornirea programului

Companiile, mai mari sau mai mici, înțeleg că e nevoie de schimbări sistemice, dar și de acțiuni punctuale în fiecare sediu și  zonă de operațiuni, pentru ca schimbarea să se producă în direcția unei afaceri mai sustenabile.

De la managementul iluminatului și al sistemelor de încălzire pentru a asigura eficiența energetică, la instalarea sistemelor de colectare selectivă a deșeurilor în locații și digitalizarea proceselor și a documentelor, reciclarea sau reutilizarea mobilierului sau colectarea și reciclarea uniformelor uzate, cei care fac eforturi oferă în ghid detalii despre cum poate fi replicat modelul lor pentru ca împreună să putem asigura atingerea țintelor climatice.