-+=
Știri

Smart City

Lifestyle

#greenTALKS

Soluții

CSR

Articole salvate

Stiri

Smart City

Lifestyle

#GREENTALKS

Solutii

CSR

Știri fresh

Nu arunca nimic, donează! SocialXChange, soluția pentru o comunitate mai bună în Sectorul 6

15 ianuarie 2025, 10:07

Miercuri, 15 ianuarie, ultima zi în care Kaufland dublează valoarea garanției SGR, direct în Kaufland Card

Miercuri, 15 ianuarie, ultima zi în care Kaufland dublează valoarea garanției SGR, direct în Kaufland Card

15 ianuarie 2025, 09:15

Biodiversitatea din Delta Dunarii va fi studiata de specialisti

Centru de cercetare pentru analiza biodiversității, unic la nivel european, construit în Delta Dunării

15 ianuarie 2025, 08:20

Oamenii de știință chinezi plănuiesc o stație solară uriașă în spațiu, capabilă să colecteze mai multă energie decât tot petrolul Pământului

15 ianuarie 2025, 07:37

#greenTALKS

#GreenTALKS, Interviu cu Alexandra Petcu, coordonator Laborator Digital Verde UVT: „Tehnologia este un mijloc, nu un scop, pentru a atinge obiectivele dezvoltării durabile” VIDEO

13 decembrie 2024, 17:42

#greenTALKS cu Ioana Botezatu, Head of CSR la SG GSC India & Romania, despre digitalizare și sustenabilitate în practică: "Este esențial să mă gândesc ce fac eu ca să-mi reduc consumul"

#greenTALKS cu Ioana Botezatu, Head of CSR la SG GSC India & Romania, despre digitalizare și sustenabilitate în practică: „Este esențial să mă gândesc ce fac eu ca să-mi reduc consumul”

11 noiembrie 2024, 12:04

#greenTALKS la Climate Change Summit. Provocările și soluțiile gestionării apei în contextul schimbărilor climatice. Interviu cu Håkan Tropp VIDEO

#greenTALKS la Climate Change Summit. Provocările și soluțiile gestionării apei în contextul schimbărilor climatice. Interviu cu Håkan Tropp VIDEO

4 noiembrie 2024, 15:36

Salveaza Articolul

2 minute de citit

Consumul de gaze naturale în Europa este preconizat să scadă în 2022.

Scris de: Green News | 2 mai 2022, 09:44

consumul-de-gaze-naturale-in-europa-este-preconizat-sa-scada-in-2022

După o creștere puternică în prima jumătate a anului 2021 (cu 13% față de anul anterior), cererea de gaze naturale la nivel european a scăzut cu aproape 5% în trimestrul al treilea, pe fondul creșterii prețurilor, se arată în raportul Agenției Internaționale pentru Energie, ne informează Biziday.

Din cauza prețurilor mari, o parte a sectorului energetic s-a reorientat, pornind termocentralele pe cărbune, dar în trimestrul al IV-lea cererea nu a mai scăzut, în ciuda prețurilor record, care au atins vârful în octombrie. De asemnea, consumul de gaze a rămas la nivelul iernii 2020, ceea ce a ridicat pe totalul anului 2021 consumul de gaze din Europa la un nivel mai mare cu 5,5% față de anul 2020.

Agenția explică și faptul că seceta din sudul Europei a redus cu 30% energia produsă în centralele hidroelectrice, mărind implicit cererea de gaze. Producția de energie pe bază de gaze a crescut cu peste 25% în Spania și Italia, și cu peste 12% în Turcia.

Pe de altă parte, recordurile de preț la gaze naturale au dus la reducerea producției în mai multe unități industriale, în special producătoare de amoniac și îngrășăminte pentru agricultură. Astfel, cererea de gaze din sectoarele industriale a scăzut cu peste 10% în Belgia și Franța, în T4 din 2021.

Agenția Internațională pentru Energie anticipează că cererea de gaze din Europa va scădea cu mai mult de 4% în 2022. Acest lucru va fi determinat de o înlocuire puternică a producției de energie în termocentrale pe gaze cu energie produsă din surse verzi. Agenția anticipează și că primele luni din 2022 vor fi mai calde decât perioada similară din 2021 ceea ce va reduce și necesarul de energie pentru încălzirea locuințelor.