La acestea se adaugă şi achiziția staţiilor de reîncărcare, inclusiv 22 staţii de reîncărcare lentă şi 8 staţii de reîncărcare rapidă.
Potrivit hotărârii CL Craiova, proiectul a fost depus la solicitarea Regiei Autonome de Transport (RAT) Craiova SRL dată fiind oportunitatea de finanţare în cadrul PNRR, coroborată cu nevoia de înnoire a parcului auto din Craiova.
Citește și: România a închiriat de la bulgari avioane care aduc ploaia
„În prezent, din totalul celor 168 autobuze urbane din flota operatorului de transport public din municipiul Craiova, 82 autobuze îndeplinesc condiţiile actuale de mediu, 66 autobuze cu emisii minime de dioxid de carbon fiind dotate cu motoare EURO 6 şi 16 autobuze fiind full electric cu amprenta zero.
Diferenţa de 86 autobuze se situează într-o zonă de poluare medie spre mare, fiind încadrate în intervalul EURO 2- EURO 4, vârsta medie fiind de peste 20 ani şi având un pronunţat grad de uzură.
Cele 86 de autobuze vechi au depăşit de două ori normele de utilizare, iar 30% dintre acestea nu sunt adaptate utilizării de către persoanele cu dizabilităţi”, se menţionează în hotărârea CL Craiova.
Sursa foto: RAT Craiova