-+=
Știri

Smart City

Lifestyle

#greenTALKS

Soluții

CSR

Articole salvate

Stiri

Smart City

Lifestyle

#GREENTALKS

Solutii

CSR

Știri fresh

Sute de parcuri solare pentru primării

România, câştig de cauză într-un dosar privind energia regenerabilă. Investitorii care au dezvoltat 31 de centrale fotovoltaice, obligați să plătească milioane de euro

22 ianuarie 2025, 12:02

Misterul moștenitorilor Parcului IOR: Terenul retrocedat rămâne captiv între procese și nepăsare

22 ianuarie 2025, 11:09

Șacalii din Delta Dunării, problematici! Recomandările autorităților: „Limitarea numărului de șacali se face prin limitarea accesului la hrană, și nu prin împușcare”

Șacalii din Delta Dunării, problematici! Recomandările autorităților: „Limitarea numărului de șacali se face prin limitarea accesului la hrană, și nu prin împușcare”

22 ianuarie 2025, 10:01

Patru parcuri fotovoltaice construite in Gorj

Licitație de 1,2 miliarde de lei pentru patru parcuri fotovoltaice noi la Rovinari și Turceni în județul Gorj

22 ianuarie 2025, 09:00

#greenTALKS

#GreenTALKS, Interviu cu Alexandra Petcu, coordonator Laborator Digital Verde UVT: „Tehnologia este un mijloc, nu un scop, pentru a atinge obiectivele dezvoltării durabile” VIDEO

13 decembrie 2024, 17:42

Cum a fost la Climate Change Summit în București! Zeci de speakeri au propus soluții pentru mii de oameni live și milioane de vizualizări online

Climate Change Summit la București. Cum s-a văzut evenimentul prin ochii Green News + interviurile care contează FOTO și VIDEO

20 octombrie 2024, 16:17

green-talks-cu-gemma-webb-ceo-si-presedinte-al-returo-sgr-romania-un-model-de-succes-in-reciclare-sau-cum-sustenabilitatea-devine-realitate-video

GREEN TALKS cu Gemma Webb, CEO și președinte al RetuRO-SGR. România, un model de succes în reciclare sau cum sustenabilitatea devine realitate VIDEO

19 august 2024, 08:56

Salveaza Articolul

3 minute de citit

Creșterea temperaturilor au o influență directă asupra problemelor de rinichi

Scris de: Green News | 2 mai 2022, 09:44

cresterea-temperaturilor-au-o-influenta-directa-asupra-problemelor-de-rinichi

În timp ce încălzirea globală are un impact asupra lumii și vieților noastre în multe moduri evidente, un nou studiu leagă creșterea temperaturii cu bolile renale, cum ar fi bolile de rinichi. Această amenințare pentru sănătatea publică ar putea costa milioane.

Publicat în The Lancet, studiul a analizat date despre pacienții spitalizați cu boli renale și temperaturi în creștere în Brazilia din 2000 până în 2015. Cercetătorii, oameni de știință din Brazilia și Australia, au evaluat datele pentru spitalizările zilnice în 1.816 orașe din Brazilia. Ei au descoperit peste 2,7 milioane de spitalizări pentru boli renale în timpul intervalului de timp și au identificat o legătură interesantă între aceste cazuri și creșterea temperaturii.

Cercetătorii au descoperit că pentru fiecare creștere cu 1°C a temperaturii, riscul estimat de spitalizare pentru boli renale care durează până la șapte zile crește cu 0,9%. Pentru copiii cu vârsta de până la patru ani, adulții de peste 80 de ani și femei, riscurile sunt și mai mari. Autorii au remarcat că 0,9% poate părea un procent mic, dar afectează un număr mare de oameni atunci când este aplicat celor peste 212 milioane de oameni care trăiesc în Brazilia.

„Știam deja că temperatura are un efect asupra rinichilor, deoarece medicii au știut întotdeauna acest lucru. Cu toate acestea, nu a existat niciodată un studiu de această dimensiune pe această temă”, a declarat coautorul studiului Micheline de Sousa Zanotti Stagliorio Coêlho, matematician și meteorolog la Universitatea din São Paulo, pentru Mongabay.

Studiile anterioare au descoperit efectele căldurii asupra inimii și plămânilor. Un studiu recent din 2021 leagă evenimentele de căldură extremă de bolile de inimă și decesele asociate. Dar acesta este primul studiu care leagă temperaturile mai ridicate și problemele renale. Boala de rinichi este o problemă globală de sănătate publică, cu peste 2,5 milioane de decese asociate în 2017.

„Încălzirea globală este acum. Corpurile noastre răspund deja la aceasta cu boli. Efectele crizei climatice se extind dincolo de inundații, alunecări de teren și secete epice. Schimbările climatice ne costă acum!” a spus Paulo Hilario Nascimento Saldiva, coautor al studiului și profesor la școala de medicină a Universității din São Paulo. „Sănătatea oamenilor depinde de faptul că nu distrugem mediul. Sănătatea umană este o parte a ecosistemului.”

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, stresul termic, împreună cu malnutriția, malaria și diareea, ar putea duce la peste 250.000 de decese în fiecare an, între 2030 și 2050. Noul studiu privind creșterea temperaturilor și bolile renale arată, de asemenea, că stresul termic ar putea duce la apariții grave, probleme de sănătate continuă și costisitoare pentru mulți oameni. Numai în Brazilia, dializa costă peste 700 de milioane de dolari pentru cei aproximativ 90.000 de oameni care se bazează pe ea.

„Acest studiu la nivel național oferă dovezi solide că ar trebui dezvoltate mai multe politici pentru a preveni spitalizările legate de căldură și pentru a atenua schimbările climatice”, a menționat studiul.