-+=
Știri

Smart City

Lifestyle

#greenTALKS

Soluții

CSR

Articole salvate

Stiri

Smart City

Lifestyle

#GREENTALKS

Solutii

CSR

Știri fresh

Deșeuri textile pentru reciclare

Prima localitate în care a început colectarea deșeurilor textile. Containerele sunt păzite de Poliția Locală

13 ianuarie 2025, 08:30

Florile de nuc își schimbă sexul în fiecare sezon de 40 de milioane de ani

13 ianuarie 2025, 07:30

Ministrul Mediului, Mircea Fechet: Monitorizăm îndeaproape Marea Neagră, unde efectele dezastrului ecologic de la Kerci sunt evidente

12 ianuarie 2025, 12:42

vanzarile-de-autoturisme-verzi-si-au-continuat-trendul-ascendent-in-romania

Înmatriculările de vehicule electrice și hibride, în creștere cu 25% în ultimul an

12 ianuarie 2025, 09:05

#greenTALKS

green-talks-coca-cola-hbc-romania-si-angajamentul-pentru-sustenabilitate-o-strategie-pentru-viitor-interviu-cu-alice-nichita-corporate-affairs-sustainability-director-video

GREEN TALKS. Coca-Cola HBC România și drumul spre sustenabilitate, o strategie pentru viitor. Interviu cu Alice Nichita, Corporate Affairs & Sustainability Director VIDEO

13 august 2024, 07:02

green-talks-cu-gemma-webb-ceo-si-presedinte-al-returo-sgr-romania-un-model-de-succes-in-reciclare-sau-cum-sustenabilitatea-devine-realitate-video

GREEN TALKS cu Gemma Webb, CEO și președinte al RetuRO-SGR. România, un model de succes în reciclare sau cum sustenabilitatea devine realitate VIDEO

19 august 2024, 08:56

#GreenTALKS, Interviu cu Alexandra Petcu, coordonator Laborator Digital Verde UVT: „Tehnologia este un mijloc, nu un scop, pentru a atinge obiectivele dezvoltării durabile” VIDEO

13 decembrie 2024, 17:42

Salveaza Articolul

2 minute de citit

Cu cât aerul este mai poluat, cu atât sunt șanse mai mari ca angajații să-și comande mâncare la birou

Scris de: Green News | 26 octombrie 2020, 16:18

cu-cat-aerul-este-mai-poluat-cu-atat-sunt-sanse-mai-mari-ca-angajatii-sa-si-comande-mancare-la-birou

Cercetătorii de la Universitatea Națională din Singapore au analizat alegerile alimentare a 251 de angajați, care lucrau la birou, pentru 11 zile lucrătoare, în orașe din China cunoscute pentru smogul care se formează regulat. De asemenea, au analizat date ale unei platforme de livrat mâncarea, cu 350.000 de utilizatori. Comparând aceste date cu nivelurile de poluare din timpul pauzelor de prânz, oamenii de știință au concluzionat că existau cu 43% mai multe șanse ca angajații să comande mâncare la birou atunci când nivelul de poluare cu PM2,5 era de 100 μg/m³. La acel nivel, smogul era vizibil. Prin contrast, persoanele care erau acasă, de exemplu, aveau cu doar 7,2% mai multe șanse să comande mâncare. Limita considerată sigură pentru sănătatea umană, prevăzută de Statele Unite, este de 35 μg/m³.

Văzând poluarea de afară, un angajat care lucrează la birou poate evita expunerea la prânz doar comandând mâncare”, a explicat cercetătorul Chu Junhong.

În a doua parte a studiului, angajații și-au fotografiat mesele de prânz. Din aceste date, oamenii de știință au concluzionat că mesele erau livrate, de cele mai multe ori, în ambalaje de plastic. Astfel, o masă livrată avea în medie 2,8 recipiente sau ustensile de unică folosință, adică aproximativ 54 de grame de plastic. Prin comparație, servirea mesei la restaurant generează doar 6,6 grame de plastic.

Potrivit cercetătorilor, dacă toată China ar fi expusă la niveluri de poluare de 100 μg/m³ PM2,5, așa cum se întâmplă deseori în Beijing, 2,5 milioane de mese ar fi livrate în plus în fiecare zi, creând în total cinci milioane de deșeuri de plastic, constând în special în caserole și pungi.

Aceste concluzii, au transmis oamenii de știință, se pot aplica și altor orașe din țări în curs de dezvoltare, cum ar fi Bangladesh, India, Indonezia și Vietnam.