...
-+=
Știri

Smart City

Lifestyle

#greenTALKS

Soluții

CSR

Articole salvate

Stiri

Smart City

Lifestyle

#GREENTALKS

Solutii

CSR

Salveaza Articolul

2 minute de citit

Delta Dunării, desemnată Destinația anului 2025 – atracție de top în România pentru turiști și experți

Scris de: Birca Ana | 10 aprilie 2025, 11:06

Delta Dunării, desemnată Destinația anului 202
Sursa foto: Facebook / ARBDD

Delta Dunării a fost aleasă oficial Destinația anului 2025 în urma unui concurs național care a implicat voturi din partea turiștilor, sociologilor și a peste 100 de experți din turism. Distincția a fost acordată după o competiție strânsă cu peste 70 de destinații din România și Republica Moldova.

Peisaje spectaculoase, biodiversitate unică și experiențe autentice – acestea sunt doar câteva dintre atuurile care au propulsat Delta Dunării în topul preferințelor. Juriul a fost impresionat nu doar de plajele sălbatice, ci și de pădurile străvechi din Munții Măcin, care adaugă un plus de valoare ecoturistică regiunii.

Printre finaliste s-au numărat și destinații de renume precum Colinele Transilvaniei, Țara Dornelor și Țara Hațegului, însă Delta Dunării a obținut cele mai multe voturi atât din partea publicului, cât și a specialiștilor, confirmându-și statutul de bijuterie naturală a României, notează stireaverde.ro.

Măsuri noi pentru protejarea faunei din Delta Dunării în 2025

Odată cu acest titlu onorific, anul 2025 vine și cu noi măsuri pentru protejarea animalelor din Deltă, în special împotriva atacurilor frecvente ale șacalilor. Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării (ARBDD) a emis o serie de recomandări pentru locuitori și crescători de animale, menite să reducă pagubele fără a afecta echilibrul natural.

Printre soluțiile propuse se află:

  • folosirea câinilor pentru protecția turmelor,
  • construirea de oboare și adăposturi pentru animale,
  • instalarea de dispozitive luminoase anti-prădători,
  • colaborarea cu medicii veterinari pentru tratamente și evaluarea pierderilor.

Metoda propusă pentru controlul șacalilor nu include vânătoarea, ci limitarea accesului la hrană, ca formă de prevenție ecologică.