Stiri

Destinații turistice închise din cauza caniculei

1
min
19/7/2024

Accesul turiștilor în Acropule, din Atena, a fost limitat pe timpul zilei, din cauza temperaturilor ridicate

Miercuri, autoritățile grecești au interzis accesul turiștilor în Acropole pentru cinci ore din cauza valului de caniculă, potrivit CNN, citat de Antena 3. Monumentul a fost închis de la ora 12:00 pentru a proteja vizitatorii de căldura intensă.

Această măsură i-a pus în dificultate pe turiști, fiind a doua oară într-un interval de puțin peste o lună când se ia această decizie. Acum, vizitatorii trebuie să ajungă devreme pentru a evita temperaturile ridicate și cozile lungi.

„Am vizitat rapid Acropole și acum ne îndreptăm spre locuri cu aer condiționat și băuturi reci pentru a ne bucura de restul zilei,” a spus Toby Dunlap, un turist din Pennsylvania. „Temperatura este extrem de ridicată acolo sus. Dacă nu ești pregătit, vei transpira din greu.”

Val de foc

Valul de căldură, venind din Africa, este prognozat să continue până duminică, cu temperaturi care ar putea atinge un maxim de 43 de grade Celsius.

În Italia, autoritățile au adăugat Palermo, Sicilia, pe lista celor 13 orașe cu avertizări de căldură severă. Persoanele în vârstă din Verona au fost sfătuite să rămână în casă, iar aspersoarele au fost instalate pentru a răcori trecătorii.

La Roma, temperaturile extreme au afectat și grădina zoologică, unde animalele vor primi gheață la sfârșitul săptămânii pentru a face față temperaturilor ce se așteaptă să ajungă la 38 de grade Celsius.

Sursa foto: Getty Images