Guvernul chinez a anunțat că dezastrele naturale, inclusiv inundațiile, seceta și temperaturile extreme, au generat pierderi economice de 93,16 miliarde de yuani (aproximativ 12,83 miliarde de dolari) în prima jumătate a anului 2023, afectând aproape 33 de milioane de persoane. În urma acestor evenimente, 322 de oameni au fost confirmați morți sau dispăruți, notează Reuters.
În această perioadă, țara a fost lovită de zăpadă abundentă, 22 de cutremure puternice (inclusiv unul cu magnitudinea 7,1 în Xinjiang), alunecări de teren și inundații pe râul Galben, care au contribuit la deteriorarea gravă a infrastructurii și agriculturii. Aproximativ 3,17 milioane de hectare de culturi au fost afectate, iar 23.000 de case au fost distruse, forțând relocarea de urgență a 856.000 de oameni.
Comparativ cu prima jumătate a anului 2022, când 48,76 milioane de persoane au fost afectate și 95 au murit, impactul din acest an este semnificativ mai grav, reprezentând cele mai mari pierderi legate de dezastre din prima jumătate a anului din 2019.
Ministerul Managementului Situațiilor de Urgență a raportat că în acest an s-au investit 4,17 miliarde de yuani în gestionarea dezastrelor, inclusiv 546 de milioane de yuani pentru sprijinul agriculturii și ajutoare în caz de dezastre. De asemenea, purtătorul de cuvânt al ministerului, Shen Zhanli, a subliniat că vremea extremă a perturbat grav viețile oamenilor, în special în regiunile sudice, cum ar fi Guangxi, Guangdong și Fujian, unde ploile frecvente au dus la inundații mortale și alunecări de teren.