Smart City

Două proiecte de energie verde vor fi dezvoltate la Buzău

1
min
18/6/2024

Investițiile a două mari companii din energie își propun construcția de parcuri fotovoltaice și capacități de stocare, pentru a crește infrastructura în domeniu

Premier Energy Group, prin intermediul Alive Renewable Holding Limited, împreună cu Motor Oil Renewable Energy Single Member (MORE), au anunțat achiziția a două proiecte fotovoltaice destinate producției de energie electrică din surse regenerabile, potrivit focus-energetic.ro.

Aceste proiecte, care urmează să fie dezvoltate în județul Buzău, vor avea o capacitate totală de 86 MW și o capacitate de stocare de 18 MW. Această mișcare strategică subliniază angajamentul ambelor companii de a extinde infrastructura de energie regenerabilă. Achiziția necesită aprobările Consiliului Concurenței și FDI.

Dezvoltarea proiectelor va fi coordonată de Alive Capital S.A., o subsidiară a Premier Energy Group. Premier Energy și MORE plănuiesc să finalizeze construcția acestor proiecte până în a doua jumătate a anului 2025. Achiziția reflectă strategia Grupului Premier Energy de a continua investițiile în noi proiecte de energie regenerabilă, contribuind astfel la combaterea schimbărilor climatice.

Furnizor major de servicii

În România, Premier Energy este al treilea cel mai mare distribuitor de gaze naturale, având o rețea de peste 3.600 km și acoperind diverse județe. Este, de asemenea, unul dintre cei mai mari furnizori de gaze naturale din țară. Premier Energy se concentrează pe dezvoltarea infrastructurii de energie regenerabilă atât în România, cât și în Republica Moldova, având peste 1.000 MW de capacitate de generare a energiei regenerabile în proprietate, management sau în dezvoltare.

În Republica Moldova, Premier Energy este lider pe piața de energie electrică, furnizând și distribuind electricitate către aproximativ 70% din populație, acoperind aproape 1 milion de puncte de consum. În total, Premier Energy deservește aproximativ 2,4 milioane de puncte de consum de gaze naturale și energie electrică în România și Moldova.