Stiri

Dunele de nisip din cel mai arid loc de pe planetă s-au umplut de flori

1
min
9/7/2024

Schimbările climatice dau peste cap toate prognozele meteorologice.

Recent, dunele de nisip ale deșertului Atacama din Chile, cunoscut ca fiind cel mai arid de pe planetă, au fost acoperite de flori albe și violet. Acest fenomen rar a avut loc datorită ploilor timpurii care au declanșat înflorirea în plină iarnă australă, relatează agenția Reuters, citată de hotnews.ro.

Deșertul Atacama, supranumit „deşertul înflorit”, este renumit pentru semințele și bulbii săi rezistenți care înfloresc doar o dată la câțiva ani, de obicei primăvara. Totuși, ploile abundente din ultima perioadă, cauzate de fenomenul El Niño, au dus la o înflorire prematură.

Fenomen impresionant

Cesar Pizarro, responsabil cu conservarea biodiversității pentru Corporația Națională Forestieră (CONAF), o organizație guvernamentală din Chile, explică că, deși fenomenul este impresionant, numărul de flori nu este suficient de mare pentru a fi considerat oficial o apariție a „deșertului înflorit”. Cu toate acestea, se așteaptă mai multe ploi în săptămânile următoare, ceea ce ar putea extinde considerabil suprafața înflorită. „Între timp, trebuie să așteptăm”, adaugă Pizarro.

Ultima înflorire timpurie în deșertul Atacama a avut loc în 2015. „Oportunitatea de a vizita acest loc și de a te bucura de frumusețea lui este minunată”, spune entuziasmată o vizitatoare. „Este un privilegiu”.

Sursa Foto: Profimedia