Finalizată în mai puțin de o lună de la începerea lucrărilor, instalația solară fotovoltaică generează 269,78 MWh, asigurând o reducere de până la 33,09% a energiei consumate în rețea, informează The Diplomat.
„Fiecare nou parteneriat pentru sistemele de generare a energiei fotovoltaice este un alt pas pe drumul spre decarbonizarea economiei. Suntem bucuroși să mergem împreună cu parteneri precum Wetterbest pe drumul către un viitor mai verde și mai durabil ”, spune Claudia Griech, directorul general al E.ON Energie România.
„Am ales E.ON pentru profesionalismul și experiența lor în construcția centralelor fotovoltaice. Prin acest proiect, dorim să continuăm obiectivele de sustenabilitate ale grupului nostru și să participăm la reducerea emisiilor de dioxid de carbon din fabrică. Acesta este doar un prim pas în reducerea amprentei de carbon ale companiei și vom dezvolta alte programe pentru a sprijini acest obiectiv în viitor”, a declarat Marian Pirvu, CEO Wetterbest.
Centrala fotovoltaică are o capacitate instalată de 221,76 kWp și include 792 de panouri fotovoltaice instalate pe o suprafață de 1.200 de metri pătrați pe acoperișul sălii Wetterbest din Băicoi, județul Prahova. Punerea în funcțiune a acestui proiect fotovoltaic contribuie la protecția mediului prin reducerea emisiilor de CO2 cu aproximativ 77 de tone pe an.
Începând cu 2018, E.ON a construit și livrat la cheie 55 de centrale fotovoltaice cu puteri cuprinse între 60 – 1.600 kWp totalizând 13 MW de capacitate instalată pentru 41 de companii din diferite sectoare ale economiei. Au fost instalate aproximativ 40.000 de panouri fotovoltaice, care generează un total de 17 GWh de energie solară și contribuie la reducerea emisiilor de CO2 cu 3.900 de tone pe an.