Smart City

Energie verde pentru 62.000 de gospodării

2
min
13/6/2024

A fost obținută autorizația de construire a unui nou parc eolian în localitatea Frumușița din județul Galați

Eurowind Energy, un dezvoltator și operator danez de proiecte eoliene, solare și hibride, a anunțat că a obținut autorizația de construire pentru parcul eolian Frumușița din județul Galați. Acest parc va cuprinde 11 turbine eoliene și va furniza energie verde pentru aproximativ 62.000 de gospodării, urmând să devină operațional la sfârșitul anului 2026, conform focus-energetic.ro.

Compania EWE FRUMUȘIȚA S.R.L., parte a grupului Eurowind Energy, a primit autorizația de construire în luna mai, în conformitate cu Legea nr. 50/1991, autorizând astfel lucrările de construire a parcului eolian Frumușița. Proiectul va avea o capacitate instalată de 66 MW și se înscrie în strategia Eurowind Energy de a investi în dezvoltarea capacităților energetice regenerabile în România. Cu un portofoliu de proiecte care totalizează peste 4.000 MW în diverse stadii de dezvoltare, Eurowind își consolidează poziția de jucător major în domeniul energiei verzi.

Soluții pentru stocare

„Suntem încântați să anunțăm obținerea autorizației de construire pentru parcul eolian Frumușița, un proiect semnificativ pentru extinderea capacității noastre de energie regenerabilă. Acesta va contribui substanțial la obiectivele noastre de sustenabilitate și reducere a emisiilor de carbon. Până la finalul anului 2025, autorizațiile de construire pentru proiectele Eurowind Energy din România vor totaliza 450 MW, sprijinind astfel combaterea problemelor de mediu la nivel global și dezvoltarea comunităților locale. Planul nostru strategic pe plan local vizează construirea de proiecte on-grid clasice, dezvoltarea soluțiilor de stocare și hibridizare, precum și crearea unor centre energetice de mare amploare,” a declarat Adrian Dobre, country manager România la Eurowind Energy.

11 turbine eoliene

Proiectul include și un contract de racordare la rețeaua Distribuție Energie Electrică România (DEER), asigurând integrarea eficientă a energiei generate în sistemul național. Odată cu începerea lucrărilor, construcția va implica instalarea celor 11 turbine eoliene, amenajarea drumurilor de acces, platformelor de montaj și întreținere, construirea unei stații electrice proprii de transformare și interconectarea turbinelor la aceasta.

Eurowind Energy, cu sediul în Hobro, Danemarca, are peste 601 angajați în 15 țări europene și în SUA. Compania este dedicată creării unui viitor bazat exclusiv pe energie regenerabilă prin investiții în proiecte eoliene, solare și hibride. Eurowind Energy activează pe piața din România din 2011.