Sortarea reciclării în cutiile corecte, să gătim în cantități potrivite pentru a minimiza risipa de alimente și cumpărarea de hainela mâna a doua sau din materiale reciclate sunt lucruri pe care le putem face pentru protejarea mediului. Alte activități în acest sens includ cumpărarea de tehnologii ecologice, mersul cu bicicleta sau mersul pe jos – în locul mașinilor – și ciclismul ascendent, sugerează sondajul.
Sondajul efectuat în două părți a câte 5000 de adulți de Institutul de Inginerie și Tehnologie (IET) a constatat că mai multe femei (60 %) decât bărbați (51 %) simt responsabilitateade a aborda schimbările climatice. Bărbații cred că au o mai bună înțelegere a tehnologiei ecologice, cum ar fi monitoarele de utilizare a energiei (33% dintre bărbați și 23% dintre femei). „Tehnologia verde are un potențial imens pentru a face o diferență reală în viața noastră și pe planetă”, a declarat Olivia Carpenter-Lomax, de la IET.
În sondaj, subiecții și-au exprimat mulțumirea pe care o au prin cultivarea propriilor fructe și legume și prin faptul că aleg să facă duș în loc de baie pentru a reduce consumul de apă. Lucruri mici, cum ar fi umplerea fierbătorului doar cu câtă apă este nevoie, i-au lăsat pe respondenți cu sentimentul că și-au făcut datoria față de mediu.
Rezultatele au mai arătat că sunt mai multe femei care reciclează plasticul decât bărbații (86% față de 79%), în timp ce erau, de asemenea, mai predispuse să folosească sticle de apă refolosibile (59% față de 47%). Femeile sunt, de asemenea, mai dispuse să evite produsele cu ambalaje inutile (52% față de 46%).
Dar, în ciuda diferențelor, 82% dintre adulții chestionați de OnePoll pentru IET consideră că fiecare persoană are un rol în a ajuta mediul. Și 87% sunt siguri că pot face mai multe pentru ecologie – inclusiv oprirea electricității la priză atunci când nu este utilizată (37%) și reducerea risipirii apei (34%).
Alte moduri în care oamenii cred că își pot aduce contribuția la îmbunătățirea calității mediului includ monitorizarea mai atentă a consumului de energie (31%), utilizarea mai frecventă a metodelor alternative de transport ecologice (17%) și utilizarea doar a becurilor cu economie de energie (24%).
Cele mai mari piedici, din punctul de vedere al respondenților, le reprezintă prețurile unor produse ecologice (38%), confuzia cu privire la ceea ce este sau nu bun pentru mediu (26%) și lipsa de timp (25%).