Solutii

Finanțare de €25 milioane pentru startup-ul Berlin LiveEO: datele satelitare pentru protejarea infrastructurii și mediului

1
min
3/7/2024

Startup-ul berlinez LiveEO utilizează inteligența artificială pentru a analiza imagini din satelit, ajutând operatorii de infrastructură să anticipeze riscurile climatice și să își protejeze activele împotriva fenomenelor meteo extreme

LiveEO, un startup din Berlin specializat în analiza imaginilor din satelit prin inteligență artificială, a obținut recent o finanțare de 25 de milioane de euro. Aceasta vine în contextul unei creșteri de trei ori în 2023 și va accelera dezvoltarea tehnologiei sale de monitorizare a riscurilor climatice și fenomenelor meteo extreme, contribuind la protejarea infrastructurii critice la nivel global.

LiveEO folosește imagini satelitare detaliate pentru a furniza operatorilor de infrastructură o perspectivă clară asupra riscurilor climatice și a efectelor evenimentelor meteo extreme asupra activelor lor. Tehnologia permite, de exemplu, operatorilor feroviari să anticipeze impactul schimbărilor de teren asupra rutelor și să adapteze planurile în consecință. Platforma LiveEO este deja utilizată de clienți majori, inclusiv Deutsche Bahn, EON, Iberdrola și Network Rail.

„Noua finanțare ne va accelera misiunea și ne va permite să continuăm să ajutăm business-urile să facă față provocărilor de mediu, de reglementare și celor tehnologice. Acest lucru nu îi va ajuta doar pe clienții noștri, ci întreaga planetă și pe toți oamenii”, a declarat Daniel Seidel, cofondator și co-CEO al LiveEO, conform Green.start-up.

Piața globală de observare a Pământului, evaluată în prezent la 6.8 miliarde de dolari, ar putea atinge 14.6 miliarde de dolari până în 2034, conform prognozelor.