Smart City

Galațiul pedalează spre viitor: Încep lucrările la pista de biciclete care va lega orașul de Pădurea Gârboavele și Smârdan

1
min
5/9/2024

Vești excelente pentru locuitorii Galațiului! Președintele Consiliului Județean Galați a dat undă verde pentru demararea lucrărilor la pista de biciclete care va lega municipiul Galați de Pădurea Gârboavele și Smârdan. Această investiție, mult așteptată de iubitorii de biciclete, promite să aducă o alternativă sănătoasă și ecologică de transport, dar și un traseu minunat pentru plimbări în natură.

Proiectul, cu o lungime de 22,8 km, va începe de la Lacul Vânători în comuna Vânători și va continua până la Pădurea Gârboavele, având un al doilea traseu pe ruta Odaia Manolachi - Smârdan - DJ251.

Pista va fi dotată cu facilități complete pentru o experiență plăcută și sigură, inclusiv:

- două sensuri de mers

- rasteluri pentru biciclete

- sisteme de monitorizare

- echipamente de protecție

- pasaje și podețe

- iluminat public

Valoarea totală a investiției se ridică la peste 24 de milioane de lei (aproape 5 milioane de euro), finanțată prin fonduri europene. Acest proiect nu doar că va oferi gălățenilor o opțiune de transport sustenabil, dar va încuraja și un stil de viață mai activ și mai conectat cu natura.