GreenPoint Management, compania românească de top specializată în gestionarea deșeurilor de ambalaje și implementarea răspunderii extinse a producătorilor, a participat marți, în a doua zi a Female Empowerment Summit, la LitFest for Kids, un eveniment dedicat celor mici care a avut loc la Muzeul Satului Dimitrie Gusti din București. Aici, copiii au fost învățați de Dana Hogea, lector în sustenabilitate, despre reciclare și despre colectarea separată a ambalajelor.
Mai mult, cei prezenți au primit o carte quiz cu o serie de „chestionare simpatice” care să îi învețe despre cum trebuie să recicleze într-un mod interesant, dedicat vârstei lor.
GreenPoint Management, prezent la LitFest for Kids în a doua zi a Female Empowerment Summit, unde a învățat copiii să colecteze separat
„Felicitări organizatorilor evenimentului Femeale Empowerment Summit. Astăzi este ziua doi, ziua dedicată copiilor și ne aflăm aici pentru a prinde o rază de soare, dar și o bucată de informație pentru copii. Vorbim despre colectarea separată a ambalajelor, despre reciclare și încercăm să formăm niște obiceiuri de a colecta separat ambalajele produselor pe care copiii le consumă”, a explicat Dana Hogea la evenimentul din a doua zi a Female Empowerment Summit numit „Salvați Planeta” și realizat de Reprezentanța Comisiei Europene la București prin Elena Alexa și GreenPoint, prin Dana Hogea.
Lectorul în sustenabilitate a explicat că „aceste acțiunile de educare și conștientizare de la GreenPoint sunt recurente” și vor urma și altele.
„Interacțiunea cu copiii este mereu o bucurie și o validare a muncii pe care o facem, de educare. Atât cărticica, care este un quiz, cu niște chestionare simpatice, dar cât și partea de informație de la început au fost bine primite și sper să le ducă acasă și să fie ei promotorii acestor obiceiuri sau acestor teme de sustenabilitate, de colectare separată de ambalaj. Astăzi am vorbit despre sticluța lor de apă pe care au avut-o lângă ei și ce trebuie făcut. Am povestit despre ocean, cât de mare este și cât de poluat. Eu cred că au rămas cu măcar două teme. Aceste acțiunile de educare și conștientizare de la GreenPoint sunt recurente. Acest eveniment a fost unul minunat, dar în mod sigur mai urmează altele”, a continuat Dana Hogea.
Cum a decurs cursul
„Orice mâncare pe care o consumăm și băutură este în ambalaj. Noi acuma astăzi trebuie să plecăm de aici pic mai smart gândindu-ne ce facem cu ambalajele de la produsele pe care le-am consumat, ele trebuie puse pe căpurării. Căprărie este un cuvânt vechi care înseamnă pe categorii”, le-a explicat lectorul în sustenabilitate de la GreenPoint copiilor prezenți pentru a-i face atenți și curioși.
Mai mult, aceștia au învățat culorile pubelelor de gunoi și ce ar trebui ele să conțină și cum să fie folosite.
„Odată ce am terminat de mâncat sau de băut un produs, noi trebuie să avem o idee ce fel de ambalaj este și unde anume îl aruncăm. Urmează un joc al culorilor și am să vă povestesc despre culorile pubelelor de gunoi, coșurilor de gunoi. Da, există o supraputere care este pubelea galbenă. Recipientul de colectare a ambalajului galben are o supraputere. Primește mai multe feluri de ambalaje, dar în special el ar trebui să primească ambalajele din plastic.
Plastic înseamnă și sticluța de apă pe care toți o aveți. O văd lângă voi și trebuie colectată, luată, pusă pe categorie, colectată separat. Și după aia vă voi arăta că oamenii mari se ocupă de reciclare. Mai este tomberonul verde care este pentru sticla din sticlă. Mai avem sticle de lapte sau poate chiar sticla de acolo. Aruncăm în tomberonu verde. Există tomberenul albastru pentru hârtie, cutiile de carton și alte lucruri pe care le găsim prin casă, cărți vechi și rupte pe care nu le mai poate folosi un alt copil.
Atenție la mine! Singura pubelă care strânge gunoi putăcios, adică gunoi care miroase, este pubela neagră. Doar acolo ajunge gunoiul care nu poate fi reciclat, resturile de la mâncare, produse care s-au stricat și chiar ambalaje foarte deteriorate. Deci pubela neagră este și ea importantă, dar ideal ar fi ca în pubela neagră să avem cât mai puțin gunoi, pentru că noi am fost smart și am reciclat rapid”, a mai arătat Dana Hogea în timpul cursului.
În încheiere, după ce micuții și-au primit cărțile despre colectare separată, Dana Hogea le-a arătat de ce este important să recicleze.
„Bucurați-vă de această carte și sper să aveți un pic astăzi mai mult decât ieri gândul de a recicla. Atunci când terminați un ambalaj, când mâncați ceva, când consumați ceva, să-l puneți în tomberonul corect pentru că noi, adulții, ne ocupăm să le strângem separat și să le ducem la reciclare și să salvăm animăluțele acvative. Prin colectare corectă aceste ambalaje nu ajung în mări și-n ocean și nu le poluează”, a conchis aceasta.
Cine este GreenPoint Management
GreenPoint Management este o companie românească de top, specializată în gestionarea deșeurilor de ambalaje și implementarea răspunderii extinse a producătorilor (OIREP). Înființată în 2017, compania a evoluat rapid și a devenit un lider pe piața locală, deținând o cotă de 20% din totalul ambalajelor introduse anual pe piața națională, pentru care asigură atingerea țintelor de reciclare și valorificare.
GreenPoint este recunoscută pentru expertiza sa în soluții integrate de trasabilitate și automatizare a proceselor de business, facilitând conformarea clienților săi cu cerințele legale de mediu.
Compania se bucură de certificări internaționale de la Lloyd’s Register pentru standardele de management ISO, fiind un partener de încredere pentru producători și importatori din diverse sectoare, precum FMCG, sănătate și distribuție.
GreenPoint nu doar gestionează obligațiile de mediu ale clienților săi, ci se implică activ în proiecte de educare și conștientizare a publicului cu privire la colectarea și reciclarea separată a deșeurilor. Compania a primit, printre altele, recunoașteri importante, inclusiv distincția Gold Recognition în cadrul Romania CST Index 2022 și Silver Recognition în 2021 și 2020 pentru performanțele în sustenabilitate și transparență.