-+=
Știri

Smart City

Lifestyle

#greenTALKS

Soluții

CSR

Articole salvate

Stiri

Smart City

Lifestyle

#GREENTALKS

Solutii

CSR

Știri fresh

Masinile electrice vor putea fi cumpărate in leasing social

Mașini electrice în rate în România, printr-un program de leasing auto social garantat de stat. Subvenția ar putea ajunge până la 13.000 de euro.

14 ianuarie 2025, 08:03

Mai mulți căței din București au fost salvați dintr-o curte plină cu deșeuri! Șase dintre ei încă își caută stăpâni

13 ianuarie 2025, 19:00

România mai curată, în fiecare zi! Peste 569 tone de deșeuri și ambrozie, colectate în 6 luni cu ajutorul aplicației Let’s Do It, Romania!

România mai curată, în fiecare zi! Peste 569 tone de deșeuri și ambrozie, colectate în 6 luni cu ajutorul aplicației Let’s Do It, Romania!

13 ianuarie 2025, 18:15

Encapsularea clădirilor cu o anvelopă verde, marele proiect de reabilitare a orașelor lumii

Encapsularea clădirilor cu o anvelopă verde, marele proiect de reabilitare a orașelor lumii

13 ianuarie 2025, 16:35

#greenTALKS

#greenTALKS Valentin Krancevic: „Let’s Do It, Romania! este locul unde oamenii se schimbă și devin parte din soluție” - VIDEO

#greenTALKS Valentin Krancevik: „Let’s Do It, Romania! este locul unde oamenii se schimbă și devin parte din soluție” – VIDEO

30 octombrie 2024, 09:02

#GreenTALKS, Interviu cu Alexandra Petcu, coordonator Laborator Digital Verde UVT: „Tehnologia este un mijloc, nu un scop, pentru a atinge obiectivele dezvoltării durabile” VIDEO

13 decembrie 2024, 17:42

GreenTALKS cu GEODIS România despre digitalizarea și sustenabilitate în logistică. Interviu cu Pierre Kosc VIDEO

GreenTALKS cu GEODIS România despre digitalizarea și sustenabilitate în logistică. Interviu cu Pierre Kosc VIDEO

22 octombrie 2024, 12:10

Salveaza Articolul

2 minute de citit

Gunoaie pe șoselele din Bihor. Deși amenințați cu amenzi, șoferii continuă să își arunce deșeurile pe marginea drumului

Scris de: Green News | 21 iulie 2022, 06:28

gunoaie-pe-soselele-din-bihor-desi-amenintati-cu-amenzi-soferii-continua-sa-isi-arunce-deseurile-pe-marginea-drumului

Aceștia opresc, se asigură că nu-i vede nimeni, și aruncă sacii sau plasele cu deșeuri. Numai în ultima lună, opt asemena indivizi au fost filmați și apoi amendați de comisarii de mediu.

Citește și: ANALIZĂ Ce secete a cunoscut Europa și care sunt scenariile pentru următorii 100 de ani

Făptașii opresc, uneori se uită în dreapta și în stânga și apoi aruncă sacii cu gunoaie. Ca să îi potolească, administrația județului a montat, acum un an, camere de supraveghere pe drumurile județene.

 Citește și: Groapa de gunoi ecologică din Pasul Mestecăniș, finanțată de UE în baza unor documente false 

Firezar, purtător de cuvânt Consiliul Județean Bihor: „Numai în luna iunie au fost surprinse opt persoane care au aruncat diverse deșeuri pe marginea drumurilor județene. Din păcate, încă mai sunt persoane care, în ciuda faptului că am făcut publice aceste acțiuni, încă mai aruncă deșeuri în locuri neamenajate și nepermise.”

Conform Ministerului Mediului, în luna iunie, în județul Bihor au fost identificate, cu ajutorul camerelor mobile de supraveghere, 8 persoane care au aruncat deșeuri în locuri neamenajate, la marginea drumurilor județene din Bihor.

Acestea au fost identificate de Inspectoratul de Poliție Județean Bihor și sancționate cu amenzi în valoare totală de 30.000 lei.

„Este revoltător când vedem că unii oameni, care sunt în tranzit pe șoselele din România, lasă gunoi pe marginea drumului, în parcări sau chiar aruncă din mers deșeuri pe carosabil.

Consiliul Județean Bihor combate eficient acest fenomen și a achiziționat camere de supraveghere pe care le-a pus la dispoziția Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Bihor și a Gărzii de Mediu.

Dispozitivele sunt amplasate aleatoriu și filmează permanent, iar pe baza celor înregistrate se sancționează persoanele care sunt identificate că aruncă ilegal deșeurile”, a declarat Tanczos Barna, ministrul Mediului.

Sursa foto: Consiliul Județean Bihor