Stiri

Indonezia ar putea închide o parte din centrala pe cărbune Suralaya pentru a reduce poluarea

4
min
6/9/2024

Indonezia ar putea închide o parte a unei centrale electrice pe cărbune de lângă Jakarta pentru a reduce poluarea aerului care afectează orașul, a declarat miercuri un ministru de rang înalt, arată Reuters.

Țara are în vedere închiderea capacității energetice de 2 gigawați (GW) la complexul energetic pe cărbune Suralaya de 4 GW din provincia indoneziană Banten, care este deținut de compania de utilități de stat PT Perusahaan Listrik Negara (PLN), a declarat Luhut Pandjaitan, ministrul coordonator al afacerilor maritime și investițiilor, care supraveghează unele politici privind mărfurile, la o conferință privind energia solară.

„(Închiderea Suralaya) este importantă pentru poluarea aerului în Jakarta”, a declarat Luhut.

„Lucrăm la asta și vom anunța în curând”.

PLN nu a răspuns imediat la o cerere de comentarii.PLN operează opt unități la complexul energetic Suralaya, la vest de Jakarta, cea mai veche unitate fiind în funcțiune încă din anii 1980.Centralele Suralaya sunt unele dintre principalele surse de energie electrică pentru Jakarta, dar au fost, de asemenea, învinuite pentru nivelurile ridicate de poluare a aerului în orașul cu 10 milioane de locuitori, scrie Reuters.

Locuitorii din Jakarta s-au plâns de aerul toxic provenit din traficul cronic, fumul industrial și centralele electrice pe cărbune. Unii dintre aceștia au inițiat și câștigat un proces civil în 2021, cerând guvernului să ia măsuri pentru a controla poluarea aerului.

Rachmat Kaimuddin, ministru adjunct al afacerilor maritime, a declarat în marja conferinței că sunt în curs de desfășurare discuții privind calcularea costurilor și alte detalii pentru închiderea unora dintre unitățile Suralaya.

În timp ce Indonezia ia în considerare închiderea unora dintre unitățile de la Suralaya, PLN adaugă, de asemenea, capacitate acolo.Prin intermediul întreprinderii sale mixte cu firma indoneziană Barito Pacific (BRPT.JK), care deschide o filă nouă și se numește PT Indo Raya Tenaga, PLN dezvoltă la Suralaya o capacitate mai modernă de 2 GW pe bază de cărbune pentru a furniza energie pentru Java și Bali.Noua capacitate energetică va fi operațională până la sfârșitul lunii august, a raportat săptămâna trecută agenția de știri de stat Antara.