-+=
Știri

Smart City

Lifestyle

#greenTALKS

Soluții

CSR

Articole salvate

Stiri

Smart City

Lifestyle

#GREENTALKS

Solutii

CSR

Știri fresh

Mai mulți căței din București au fost salvați dintr-o curte plină cu deșeuri! Șase dintre ei încă își caută stăpâni

13 ianuarie 2025, 19:00

România mai curată, în fiecare zi! Peste 569 tone de deșeuri și ambrozie, colectate în 6 luni cu ajutorul aplicației Let’s Do It, Romania!

România mai curată, în fiecare zi! Peste 569 tone de deșeuri și ambrozie, colectate în 6 luni cu ajutorul aplicației Let’s Do It, Romania!

13 ianuarie 2025, 18:15

Encapsularea clădirilor cu o anvelopă verde, marele proiect de reabilitare a orașelor lumii

Encapsularea clădirilor cu o anvelopă verde, marele proiect de reabilitare a orașelor lumii

13 ianuarie 2025, 16:35

programul-casa-verde-fotovoltaice-2024-calendarul-inscrierilor-si-documente-necesare

Beneficiarii programului “Casa Verde Fotovoltaice”, mai mult timp la dispoziție pentru a-și finaliza montajul instalațiilor fără să piardă banii

13 ianuarie 2025, 15:37

#greenTALKS

#greenTALKS cu Ioana Botezatu, Head of CSR la SG GSC India & Romania, despre digitalizare și sustenabilitate în practică: "Este esențial să mă gândesc ce fac eu ca să-mi reduc consumul"

#greenTALKS cu Ioana Botezatu, Head of CSR la SG GSC India & Romania, despre digitalizare și sustenabilitate în practică: „Este esențial să mă gândesc ce fac eu ca să-mi reduc consumul”

11 noiembrie 2024, 12:04

Cum a fost la Climate Change Summit în București! Zeci de speakeri au propus soluții pentru mii de oameni live și milioane de vizualizări online

Climate Change Summit la București. Cum s-a văzut evenimentul prin ochii Green News + interviurile care contează FOTO și VIDEO

20 octombrie 2024, 16:17

#greenTALKS Valentin Krancevic: „Let’s Do It, Romania! este locul unde oamenii se schimbă și devin parte din soluție” - VIDEO

#greenTALKS Valentin Krancevik: „Let’s Do It, Romania! este locul unde oamenii se schimbă și devin parte din soluție” – VIDEO

30 octombrie 2024, 09:02

Salveaza Articolul

2 minute de citit

Insulele Azore creează cea mai mare zonă marină protejată din Atlanticul de Nord VIDEO

Scris de: ClaudiuPopa | 20 octombrie 2024, 08:57

Insulele Azore

Adunarea regională a Insulelor Azore din Portugalia a aprobat crearea celei mai mari zone marine protejate din Atlanticul de Nord pentru a atinge obiectivele internaționale de conservare cu mult înainte de termen, arată Reuters.

Aprobarea de joi târziu plasează arhipelagul în fruntea conservării globale a oceanelor care vizează atingerea obiectivelor stabilite de Organizația Națiunilor Unite de a proteja 30% din pământul și marea Pământului până în 2030, în cadrul unui pact global adoptat anul trecut, scrie Reuters.

Cea mai mare zonă marină protejată din Atlanticul de Nord în Insulele Azore

Rețeaua va cuprinde aproape 300 000 de kilometri pătrați (115 830 de mile pătrate) și asigură conservarea lanțurilor muntoase subacvatice și a ecosistemelor marine vulnerabile, inclusiv a coralilor de adâncime, a hornurilor hidrotermale și a speciilor marine.

„Am acționat în avans față de obiectivele internaționale de conservare pentru 2030 prin crearea celui mai mare parc marin din Atlanticul de Nord, cu zone complet protejate și zone foarte protejate”, a declarat vineri pentru Reuters Bernardo Brito e Abreu, consilier al guvernului din Azore pe probleme maritime.

El a explicat că jumătate din rețea va fi desemnată ca zonă complet protejată, ceea ce înseamnă că activitățile de pescuit nu sunt permise. În cealaltă jumătate, desemnată ca zonă foarte protejată, va fi permis doar pescuitul foarte selectiv.

Arhipelagul de nouă insule este o regiune autonomă situată la aproximativ 1 500 km vest de Portugalia continentală și adăpostește o biodiversitate marină unică.

Șeful guvernului din Azore, Jose Manuel Bolieiro, a declarat că regiunea dă un exemplu la nivel național, european și internațional în ceea ce privește gestionarea și protecția apelor sale și „aduce o contribuție semnificativă la îndeplinirea de către Portugalia a obiectivelor internaționale pentru acest deceniu”.