Stiri

Intervenție neobișnuită: pompierii din Iași salvează 200 de lilieci din secția de cardiologie a Spitalului „Sfântul Spiridon”

1
min
5/9/2024

Pompierii din Iași au avut parte de o intervenție neobișnuită miercuri, la Spitalul Clinic de Urgență „Sfântul Spiridon” din Iași. Echipele de la Detașamentul 1 de Pompieri au fost chemate să gestioneze o problemă neprevăzută: aproximativ 200 de lilieci care își găsiseră adăpost pe casa scării a Secției de Cardiologie a spitalului.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Iași a informat că intervenția a fost solicitată printr-un apel de urgență de la spital. La fața locului, echipele de pompieri au lucrat pentru a prinde și a îndepărta liliecii, mamifere care au fost predate unui specialist în biologie, domnul Viorel Pocora. Specialistul a preluat liliecii pentru a-i elibera în mediul lor natural, asigurând astfel că animalele nu vor suferi și că vor fi relocate într-un habitat adecvat.

„Colegii din Dispeceratul Integrat ISU SMURD SAJ Iași au făcut apel la un expert în domeniu, iar domnul Pocora a venit imediat pentru a gestiona situația. Echipa de intervenție a reușit să captureze în siguranță toate cele aproximativ 200 de exemplare”, a declarat un reprezentant al ISU Iași.

Această situație a fost o provocare neașteptată pentru personalul spitalului, dar intervenția promptă a asigurat că problema a fost rezolvată eficient și în conformitate cu standardele de protecție a faunei.