Solutii

Joby Aviation realizează primul zbor cu o aeronavă hibridă cu hidrogen și baterii

1
min
19/7/2024

Progres major în transportul aerian sustenabil: Modelul eVTOL parcurge 842 de kilometri și deschide noi perspective pentru mobilitatea urbană și regională

Joby Aviation, startup-ul specializat în aeronave electrice, a realizat recent un zbor de testare folosind o aeronavă hibridă cu hidrogen și baterii, parcurgând o distanță impresionantă de 842 de kilometri. Conform raportului Electrive, vehiculul eVTOL (decolare și aterizare verticală electrică) utilizat pentru această demonstrație a fost produs de H2FLY.

JoeBen Bevirt, CEO-ul și fondatorul Joby Aviation, a exprimat entuziasmul companiei: „Suntem încântați să contribuim la revoluționarea transportului aerian regional prin aeronava noastră hidrogen-electrică, iar acest model poate influența și modul în care ne deplasăm prin orașe. Suntem mai aproape ca niciodată de realizarea acestui obiectiv și am făcut progrese importante pentru a certifica versiunea pe baterii a acestei aeronave, lucru care va ușura acest proces pentru versiunea cu hidrogen”, scrie green.start-up.ro

Anterior, Joby Aviation a dezvoltat un taxi aerian eVTOL electric, utilizat pentru zboruri demonstrative, care a servit drept bază pentru modelul recent testat cu hidrogen. Acesta din urmă dispune de un rezervor capabil să stocheze până la 40 de kilograme de combustibil nepoluant.

În plus, Joby Aviation explorează implementarea aeronavelor autonome, achiziționând startup-ul Xwing, specializat în dezvoltarea acestui tip de vehicule. Xwing a operat cu succes mai multe aeronave autonome începând cu 2020, realizând 250 de zboruri și 400 de aterizări neasistate, utilizând software-ul său avansat „Superpilot”.

Această realizare marchează un pas semnificativ înainte în direcția unui transport aerian mai sustenabil și eficient, deschizând calea pentru dezvoltări viitoare în tehnologia eVTOL și în mobilitatea urbană aeriană.

Sursă foto: Joby Aviation