Life Style

Lecții cu privire la prevenirea schimbărilor climatice

1
min
4/6/2024

Elevii din țară și profesorii sunt invitați să se implice într-un proiect al UNICEF cu privire la educația de mediu și ecologie

Organizația internațională UNICEF invită elevii și cadrele didactice din România să participe la inițiativa globală „Cea mai mare lecție din lume” (World’s Largest Lesson), desfășurată în perioada 30 mai – 7 iunie 2024, pentru a organiza activități de clasă dedicate prevenirii efectelor negative ale schimbărilor climatice. Evenimentul marchează Ziua mondială a mediului, sărbătorită pe 5 iunie, potrivit jurnaldesustenabilitate.ro

Lecția, intitulată „Acționează pentru limitarea schimbărilor climatice!”, susține obiectivele de dezvoltare durabilă 4 și 13, care se referă la educația de calitate și la acțiunea climatică. Prin această activitate, elevii pot înțelege importanța educației ecologice și necesitatea ca toți copiii să beneficieze de acest tip de educație. Elevii cu vârste între 8 și 18 ani vor fi încurajați să discute și să redacteze mesaje adresate participanților la COP29 – Conferința Națiunilor Unite privind schimbările climatice din 2024, sub forma unei scrisori.

Lecții pe tema schimbărilor climatice

UNICEF și partenerul său, Asociația HoltIS, invită cadrele didactice să se înscrie pe site-ul www.qie.ro/climatechange, unde pot descărca materialele didactice necesare. Activitățile de 30-60 de minute trebuie organizate până pe 7 iunie, iar raportarea acestora pe platformă se poate face până pe 12 iunie. Toți profesorii care urmează pașii indicați vor primi un certificat de participare. În premieră, materialele didactice vor fi disponibile și în limba maghiară.

„Îi încurajăm pe elevi și pe profesori să se alăture inițiativei noastre și să organizeze o lecție pe tema schimbărilor climatice și a respectului pentru mediu. Este o preocupare tot mai importantă în prezent, iar educația este esențială pentru a acționa eficient în vederea limitării efectelor negative ale schimbărilor climatice. Cea mai mare lecție din lume este o inițiativă a Project Everyone, susținută de UNICEF și UNESCO, care promovează utilizarea Obiectivelor de dezvoltare durabilă în educație, astfel încât copiii și tinerii să contribuie la un viitor mai bun pentru toți”, a declarat Jean-Benoit Manhes, Reprezentant interimar al UNICEF în România.