Life Style

Expert în mediu, despre lipsa educaţiei: „Cumpărăm şi aruncăm mult şi repede”

2
min
10/4/2024

Românii fac multe cumpărături şi totodată aruncă ce cumpără repede şi în cantităţi mari, iar acest lucru reflectă nivelul de educaţie, a spus un specialist în probleme de mediu.

Remarca vine pe fondul unor probleme de mediu tot mai pregnante, care au un impact puternic nu doar asupra naturii, ci şi asupra noastră.

„Educaţia pentru mediu se învaţă din faşă”, a spus Simona Andrei, specialist în managementul deşeurilor şi doctor în ingineria mediului, pentru Adevărul.

„Aceasta este direct proporţională cu educaţia financiară: cât cumpărăm este cumva direct proporţional cu cât aruncăm. Cumpărăm mult, aruncăm repede şi mult. Adică aruncăm banii noştri, deci timpul nostru. Mai profund: aruncăm bucăţi din viaţa noastră”, a adăugat aceasta.

Conform studiilor, copiii identifică acţiunile demne de urmat în primii 10 ani de viaţă, de aceea, puterea exemplului personal şi a educaţiei ecologice atât acasă, cât şi la şcoală, nu sunt deloc de neglijat.

„De la sacoşa pe care o avem pentru cumpărături – una singură, fără să fie nevoie să cumpărăm mereu alta – până la numărul produselor pe care le achiziţionăm”, a spus ea despre tipul de comportament pe care îl putem oferi ca exemplu copiilor noştri.

Foto: Freepik