CSR

Lummus Technology și MOL Group lansează prima unitate avansată de reciclare a deșeurilor plastice în Ungaria

2
min
16/7/2024

Noua instalație va transforma 40.000 de tone de deșeuri plastice mixte anual, contribuind la sustenabilitate și reducerea emisiilor

Lummus Technology, un furnizor global de tehnologii de proces și soluții energetice, și MOL Group au anunțat începerea fazei de proiectare pentru prima unitate Lummus Advanced Waste Plastic Recycling. Această unitate va fi amplasată la MOL Petrochemicals din Tiszaújváro, Ungaria, și va avea o capacitate de procesare de 40.000 de tone de deșeuri plastice mixte pe an. Rezultatul va fi producerea de blocuri de construcție petrochimice circulare, care vor fi procesate ulterior în instalația petrochimică a MOL, notează sustainability-today.ro

Proiectul include elemente avansate de reducere a gazelor cu efect de seră, cum ar fi un reactor de piroliză complet electric, care va asigura zero emisii directe de domeniul 1 în timpul funcționării normale. „Acesta este o altă piatră de hotar pentru Lummus și MOL Group și un pas semnificativ către creșterea circularității industriei noastre”, a declarat Leon de Bruyn, președinte și CEO al Lummus Technology. „Profităm de tehnologia inovatoare Lummus și de excelența operațională a MOL pentru a continua angajamentul nostru comun de a oferi soluții durabile care să răspundă provocărilor globale legate de deșeurile de plastic.”

Reciclarea chimică a materialelor plastice face parte din angajamentul MOL de a colecta aproape 5 milioane de tone de deșeuri solide municipale. MOL a investit semnificativ în reciclarea deșeurilor de plastic în Europa Centrală, oferind astfel compuși durabili pentru diverse industrii, inclusiv auto, construcții și ambalaje. „Industria chimică va juca un rol important în lansarea economiei circulare și accelerarea tranziției inteligente”, a declarat Gabriel Szabó, vicepreședinte executiv al Downstream, MOL Group. „Odată cu construirea unei instalații de piroliză cu o capacitate de 40.000 de tone, facem un pas foarte important înainte în domeniul reciclării materialelor plastice. Tehnologia de piroliză Lummus ne va permite să transformăm deșeurile de plastic în substanțe chimice și materii prime de mare valoare, oferind un nou răspuns la provocările gestionării deșeurilor.”

Acest proiect face parte din parteneriatul Lummus și MOL anunțat în 2023 pentru a integra reciclarea chimică a materialelor plastice la activele MOL din Ungaria și Slovacia. Unitatea de afaceri Green Circle a Lummus furnizează MOL tehnologia avansată de piroliză, care convertește eficient deșeurile de plastic în substanțe chimice și materii prime valoroase. Această tehnologie oferă soluții economice și beneficii de mediu, cum ar fi o amprentă de carbon redusă și eliminarea producției de carbon. Lummus va oferi, de asemenea, expertiza sa în cracarea cu abur, cracarea catalitică și tehnologia de procesare a reziduurilor pentru a asigura o integrare optimizată cu activele existente ale MOL.