-+=
Știri

Smart City

Lifestyle

#greenTALKS

Soluții

CSR

Articole salvate

Stiri

Smart City

Lifestyle

#GREENTALKS

Solutii

CSR

Știri fresh

A revenit apa în Balta Comana după ce secase aproape de tot! Stăvilarul trebuie însă reparat

A revenit apa în Balta Comana după ce secase aproape de tot! Stăvilarul trebuie însă reparat

21 ianuarie 2025, 18:12

strategia-pentru-reducere-a-emisiilor-de-gaze

Nivelul de dioxid de carbon din atmosferă, în creștere! Ritm „incompatibil“ cu obiectivul de 1,5 grade Celsius

21 ianuarie 2025, 17:12

Moldova marchează un record de producție a energiei regenerabile în toiul crizei energetice

21 ianuarie 2025, 14:45

Alertă de poluare în București

Alertă de poluare a aerului în București! Concentrații foarte mari ale PM10 și PM 2,5 la nivelul Capitalei

21 ianuarie 2025, 14:03

#greenTALKS

GreenTALKS cu GEODIS România despre digitalizarea și sustenabilitate în logistică. Interviu cu Pierre Kosc VIDEO

GreenTALKS cu GEODIS România despre digitalizarea și sustenabilitate în logistică. Interviu cu Pierre Kosc VIDEO

22 octombrie 2024, 12:10

#greenTALKS cu Ioana Botezatu, Head of CSR la SG GSC India & Romania, despre digitalizare și sustenabilitate în practică: "Este esențial să mă gândesc ce fac eu ca să-mi reduc consumul"

#greenTALKS cu Ioana Botezatu, Head of CSR la SG GSC India & Romania, despre digitalizare și sustenabilitate în practică: „Este esențial să mă gândesc ce fac eu ca să-mi reduc consumul”

11 noiembrie 2024, 12:04

Tehnologii inspirate din plante

De la natură la știință: Tehnologii revoluționare inspirate de plante. Productivitatea poate crește cu peste 20%

18 ianuarie 2025, 10:20

Salveaza Articolul

2 minute de citit

Marea Barieră de Corali se degradează încontinuare, în pofida eforturilor Australiei

Scris de: Green News | 30 noiembrie 2022, 06:37

marea-bariera-de-corali-se-degradeaza-incontinuare-in-pofida-eforturilor-australiei

Eforturile Australiei de a proteja Marea Barieră de Corali sunt „fără precedent”, dar trebuie intensificate pentru a evita includerea acesteia pe lista patrimoniului mondial „în pericol”, se arată într-un raport publicat luni.

Încălzire globală și poluare

Autorii raportului, doi experţi ai UNESCO şi Uniunii Internaţionale pentru Conservarea Naturii (IUCN), au avertizat că degradarea Marii Bariere de Corali continuă sub efectele combinate ale încălzirii globale şi diferitelor poluări legate de agricultură şi pescuit.

Potrivit experţilor, „în pofida eforturilor ştiinţifice şi a gestionării fără precedent” depuse de Australia în ultimii ani, „valoarea universală remarcabilă a zonei este afectată semnificativ de factorii schimbărilor climatice”.

Capacitatea zonei de a rezista la aceste impacturi este „substanţial compromisă”, în special – dar nu exclusiv- din cauza degradării calităţii apei”. În plus, „lipsesc obiective clare”, iar măsurile şi proiectele „nu sunt implementate pe deplin”, au mai spus autorii raportului.

Potrivit acestora, „deşi s-au depuse forturi semnificative pentru a reduce scurgerea de nitraţi şi fosfaţi (…),este necesar să se asigure o reducere mai mare a acestor poluanţi în următorii trei ani decât s-a realizat după 2009”.

Lista UNESCO

Australia a evitat în iulie 2021 ca UNESCO să înscrie Marea Barieră de Corali pe lista siturilor Patrimoniului mondial în pericol, în pofida îngrijorării exprimate de comunitatea ştiinţifică cu privire la degradarea acestui ecosistem unic.

Comitetul Patrimoniului Mondial a decis să amâne o astfel de decizie, după un lobby intens din partea Australiei. Membrii comitetului, inclusiv China, Rusia şi Arabia Saudită, au considerat că autorităţile de la Canberra ar trebui sa aibă mai mult timp pentru a face bilanţul eforturilor sale de conservare.

„Un dialog constructiv este în desfăşurare cu actualul guvern” condus de premierul Anthony Albanese, a declarat un reprezentat al UNESCO pentru AFP.

Următoarea reuniune a comitetului UNESCO este programată, în principiu, pentru jumătatea anului 2023, când vor putea fi examinate primele rezultate ale acestor măsuri.

Sursa foto: PxHere