CSR

Masdar emite obligațiuni verzi de 1 miliard de dolari pentru proiecte globale de energie nepoluantă

1
min
26/7/2024

Cererea pentru energie regenerabilă și accesibilă în creștere: Finanțarea depășește de 4.6 ori obiectivul inițial

Dezvoltatorul de proiecte pentru energie verde din Emiratele Arabe Unite, Masdar, a strâns recent 1 miliard de dolari prin emiterea de obligațiuni verzi, având scopul de a investi în proiecte de energie nepoluantă de mare impact. Conform reprezentanților companiei, această finanțare a depășit de 4.6 ori obiectivul inițial, reflectând cererea crescută pentru proiecte de energie regenerabilă. Aproximativ 70% dintre investitori au fost internaționali.

Masdar, companie din Abu Dhabi, se concentrează pe dezvoltarea proiectelor regenerabile la scară largă și a proiectelor de hidrogen verde la nivel internațional. Până în 2030, compania plănuiește să extindă capacitatea de energie regenerabilă la 100 GW și să producă un milion de tone de hidrogen verde, conform ESG Today.

Primul fond de obligațiuni verzi al companiei, în valoare de 750 de milioane de dolari, a fost obținut în 2023 și destinat finanțării proiectelor energetice în țările emergente și în Sudul Global. Aceste proiecte, cu o capacitate nominală de 3.7 GW, vor contribui la reducerea amprentei de carbon cu 5.4 milioane de tone odată ce vor fi operaționale.

Mohamed Jameel Al Ramahi, CEO-ul Masdar, a declarat: „Fondurile obținute sunt cruciale pentru extinderea portofoliului nostru de proiecte cu energie regenerabilă, ceea ce ne va permite să ne continuăm misiunea de a aduce tranziția energetică în țările emergente din Sudul Global.”