CSR

MET Group se extinde în domeniul energiei regenerabile

2
min
16/5/2024

Compania a ales un specialist cu o mare experiență în domeniu să se ocupe de segmental energiei verzi

MET Group, o companie elvețiană furnizoare de servicii energetice integrate, a anunțat numirea lui Clive Turton în calitate de președinte executiv al Diviziei Green Assets. Cu o experiență internațională de peste 20 de ani în industria energiei electrice și regenerabile, Turton își propune să dezvolte și să implementeze strategia MET Group pentru extinderea în segmentul energiei regenerabile, conform focus-energetic.ro. El va prelua funcția începând cu 1 iunie 2024.

După peste 11 ani petrecuți în cadrul MET Group, Balázs Gábor Lehőcz, actualul președinte executiv al Diviziei Green Assets, a decis să intre într-o perioadă sabatică de cinci luni. La întoarcerea sa, la sfârșitul acestui an, el își va continua cariera într-un nou rol, acela de consilier al președintelui și CEO-ului MET Group, Benjamin Lakatos.

Experiență vastă

Clive Turton are o experiență vastă în funcții de conducere, cu peste 20 de ani de activitate în industria energiei electrice și regenerabile. A ocupat poziții importante în companii energetice de top din întreaga lume și este cunoscut pentru dezvoltarea și conducerea unor afaceri de succes în sectoarele energiei regenerabile și convenționale. În cel mai recent rol al său, Turton a fost Chief Investment Officer la ACWA Power, unul dintre cei mai mari dezvoltatori de energie regenerabilă din lume. Înainte de aceasta, el a condus restructurarea și dezvoltarea regională a Vestas în calitate de director general și președinte al Asia-Pacific. Înainte de a intra în industria energetică, Turton a lucrat în sectorul bancar timp de zece ani, debutând ca avocat corporate cu activități în Europa și Australia.

"Obiectivul nostru este să construim un portofoliu diversificat geografic de surse energetice regenerabile, iar divizia Green Assets este deja prezentă în 9 țări europene. Experiența lui Clive Turton ne va ajuta foarte mult în dezvoltarea poziției noastre pe piața energiei regenerabile", a declarat Benjamin Lakatos, președintele și CEO-ul MET Group.

Furnizor de servicii integrate

MET Group este un furnizor de servicii energetice integrate, cu sediul central în Elveția, ce are operațiuni și active pe piețele gazelor naturale și energiei electrice. Compania este prezentă prin subsidiare în 15 țări și în 30 de piețe naționale de gaze naturale, precum și în 39 de centre internaționale de tranzacționare. MET a dovedit o experiență vastă în operarea de active energetice verzi, bazate pe surse regenerabile, sau flexibile, din surse convenționale, oferind cea mai largă paletă de sprijin pentru tranziția energetică. Veniturile consolidate ale Grupului MET s-au ridicat în 2023 la 24,5 miliarde euro, volumul total de gaze naturale tranzacționate fiind de 88 BCM, inclusiv contracte futures, iar cel de energie electrică la 68 TWh.