Stiri

Mortalitate piscicolă pe pârâul Peța: Intervenția echipelor Apele Române Crișuri

1
min
9/10/2024

În dimineața zilei de marți, 8 octombrie 2024, echipele Administrației Bazinale de Apă (ABA) Crișuri au intervenit pentru a limita efectele mortalității piscicole în pârâul Peța, după ce au fost primite sesizări din social media. Zona afectată este situată în Oradea, între podul rutier E671 de pe Calea Aradului și cartierul Prima Nufărul.

La fața locului, s-a constatat prezența unui număr semnificativ de pești morți și un miros neplăcut. Au fost prelevate trei probe de apă din diferite puncte ale pârâului pentru analize suplimentare, iar ca măsură preventivă, a fost dispusă supravegherea conductelor pluviale.

Două echipe de intervenție au acționat pentru a înlătura peștii morți din apă, reușind să colecteze 30 de kg de pești. Prima echipă a acoperit zona dintre podurile rutiere din Calea Aradului și cartierul Cantemir, iar cea de-a doua echipă a lucrat între Cantemir și zona Prima-Nufărul.

Rezultatele analizelor de calitate a apei sunt așteptate joi, 10 octombrie 2024, iar ABA Crișuri va reveni cu detalii în funcție de evoluția situației.

Cetățenii pot sesiza problemele legate de poluarea apelor prin apel la dispeceratul deschis 24/24h la numărul 0799 413 975 sau prin email la dispecerat@dac.rowater.ro.