Life Style

Noi condiții pentru producătorii care se încadrează în normele Sistemului Garanție-Returnare

2
min
5/7/2024

Până pe 19 iulie producătorii de băuturi, din categoriile apă îmbuteliată, băuturi răcoritoare și alcoolice, în ambalaje primare nereutilizabile din plastic, sticlă sau aluminiu, cu dimensiuni între 0,1 litri și 3 litri, pot consulta noua versiune a contractului cu administratorul SGR.

RetuRO, administratorul Sistemului de Garanție-Returnare (SGR), anunță că o noua versiune a contractului pentru producătorii de băuturi din categoriile apă îmbuteliată, băuturi răcoritoare, bere, cidru, vin și băuturi spirtoase, în ambalaje nereutilizabile de plastic, sticlă sau aluminiu, cu dimensiuni între 0,1 și 3 litri, este supusă consultării publice în perioada 4 – 19 iulie 2024, conform prwave.ro.

Timp de 15 zile, producătorii care respectă normele SGR pot examina noul contract accesând secțiunea “Profilul meu / Consultare contract” din contul de utilizator de pe platforma SGR. Aceștia sunt invitați să ofere feedback și să trimită observații și recomandări la adresa de e-mail consultare@returosgr.ro până la data de 19 iulie.

Vor fi notificați

Producătorii înregistrați în baza de date SGR vor fi notificați prin mesaje directe despre lansarea consultării publice a contractului. Mesajele vor conține detalii importante, inclusiv: „Începând cu data de 4 iulie 2024, noua versiune a Contractului de prestări servicii pentru Producători poate fi consultată pe platforma RetuRO Sistem de Garanție-Returnare: https://portal.returosgr.ro/. Modificarea contractului este necesară pentru a reflecta schimbările legislative și pentru a îmbunătăți aspectele operaționale ale SGR. Contractul poate fi accesat din contul de utilizator, la secțiunea ‘Profilul meu/Consultare contract’, și va fi disponibil pentru consultare până pe 19 iulie 2024. Vă încurajăm să examinați noua versiune și să trimiteți sugestii și observații la consultare@returosgr.ro”.

Un dialog constructiv

Scopul acestei consultări este de a facilita un dialog constructiv cu producătorii de băuturi, permițând RetuRO SGR să primească feedback valoros pentru îmbunătățirea continuă a sistemului. Modificările contractului sunt necesare pentru a respecta noile reglementări legislative și pentru a optimiza anumite aspecte operaționale, contribuind astfel la un sistem mai eficient și performant.

Conform Hotărârii de Guvern nr. 1074/2021, producătorii și importatorii de băuturi, companiile care comercializează aceste produse către consumatorii finali, inclusiv magazinele online, operatorii care vând prin automate, jucătorii din industria HoReCa și operatorii care vând aceste produse ca gamă complementară (ex. librării, magazine de electrocasnice și electronice etc.), sunt obligați să se înregistreze în baza de date a Sistemului de Garanție-Returnare.