-+=
Știri

Smart City

Lifestyle

#greenTALKS

Soluții

CSR

Articole salvate

Stiri

Smart City

Lifestyle

#GREENTALKS

Solutii

CSR

Știri fresh

Limitele Schengen. Cantități mari de deșeuri trec mai abitir granițele ca produse ”second-hand”

Cantități mari de deșeuri trec mai ușor granițele ca produse ”second-hand”, odată cu aderarea completă la Schengen

18 ianuarie 2025, 12:10

Tehnologii inspirate din plante

De la natură la știință: Tehnologii revoluționare inspirate de plante. Productivitatea poate crește cu peste 20%

18 ianuarie 2025, 10:20

val-de-caldura-in-tarile-nordice-aproape-35-de-grade-celsius-in-zona-arctica

Paradoxul verde: Norvegia stabilește un record istoric la extracția de gaz natural, alimentând Europa și investițiile sustenabile

18 ianuarie 2025, 09:10

Imperiul roman și plumbul

Semne ale poluării cu plumb de la apogeul Imperiului Roman, descoperite în gheața din Groenlanda! Metalul ar fi dus la scăderea IQ-ului mediu

17 ianuarie 2025, 17:36

#greenTALKS

#greenTALKS cu Ioana Botezatu, Head of CSR la SG GSC India & Romania, despre digitalizare și sustenabilitate în practică: "Este esențial să mă gândesc ce fac eu ca să-mi reduc consumul"

#greenTALKS cu Ioana Botezatu, Head of CSR la SG GSC India & Romania, despre digitalizare și sustenabilitate în practică: „Este esențial să mă gândesc ce fac eu ca să-mi reduc consumul”

11 noiembrie 2024, 12:04

#GreenTALKS, Interviu cu Alexandra Petcu, coordonator Laborator Digital Verde UVT: „Tehnologia este un mijloc, nu un scop, pentru a atinge obiectivele dezvoltării durabile” VIDEO

13 decembrie 2024, 17:42

Cum a fost la Climate Change Summit în București! Zeci de speakeri au propus soluții pentru mii de oameni live și milioane de vizualizări online

Climate Change Summit la București. Cum s-a văzut evenimentul prin ochii Green News + interviurile care contează FOTO și VIDEO

20 octombrie 2024, 16:17

Salveaza Articolul

3 minute de citit

Nouă aplicații care te vor ajuta să devii un expert în natură

Scris de: Green News | 11 februarie 2021, 15:34

noua-aplicatii-care-te-vor-ajuta-sa-devii-un-expert-in-natura

Pentru animale și urmele lăsate de ele

iNaturalist.org: Mii de specii sunt înregistrate în această aplicație. Tot ce trebuie să faci este să postezi fotografia cu animalul și să discuți cu ceilalți.

MyNature Animal Tracks: Această aplicație te ajută să le găsești amprentelor animalul corespondent. Are chiar și o riglă încorporată pentru măsurarea dimensiunilor urmelor.

Pentru păsări

Determinator de păsări: Realizată de Grupul Milvus, aplicația oferă ajutor în identificarea a 157 de specii comune (269 imagini, 203 sunete specifice) de păsări din România.

iBird: Aplicațiile de la iBird sunt probabil unele dintre cele mai bune pentru identificarea păsărilor. Puteți descărca aplicații specifice zonei sau anumitor tipuri de păsări. De exemplu, iBird Pro are aproape 1.000 de specii în baza sa de date, cu căutare ușoară pentru a restrânge posibilitățile până când găsiți specia corectă.

Aplicația Merlin Bird ID: Răspundeți la cinci întrebări rapide și aplicația vine cu o listă de posibile specii – și cu o bună precizie. Folosește mai mult de 70 de milioane de observații înregistrate cetățeni în proiectul științific eBird pentru a face presupunerile. De asemenea, oferă înregistrări sonore de păsări și sfaturi pentru identificarea speciilor.

Pentru fluturi și gândaci

Butterfly Collection: Această aplicație are 240 de specii de fluturi și molii în baza sa de date. Trebuie să parcurgi fotografiile, să afli numele speciilor și vezi care dintre ele trăiesc în apropierea ta.

Pentru copaci, plante și flori

Seek: După ce ai încărcat fotografia în aplicație, aceasta va căuta pe Wikipedia. Poți crea un profil și poți încărca toate descoperirile, iar aplicația îl va adăuga în baza sa de date pentru fotografii, pentru ca alți utilizatori să îl exploreze.

My Nature Tree Guide: Această aplicație are la dispoziție două baze de date pentru căutarea după frunze sau ace, astfel încât să poți identifica peste 190 de specii de copaci (găsite în special în SUA și Canada). Include o riglă pentru măsurarea dimensiunilor frunzelor sau florilor pentru o identificare mai precisă și are, de asemenea, un jurnal pentru înregistrarea observațiilor.

Pentru parcuri naționale (și nu numai)

iNaturalist: Această aplicație nu este doar pentru identificarea animalelor. Este de fapt o rețea socială pentru naturaliști. Poți să-ți înregistrezi observațiile despre plante și animale și să le adăugi la baza de date. Poți cere comunității să te ajute să identifici ceva, să ții evidența a tot ce ai întâlnit în timpul excursiilor, să îți construiești o listă cu ceea ce ai identificat până înprezent. Înregistrând ceea ce ai văzut cu această aplicație, ajuți oamenii de știință și administratorii de terenuri de pretutindeni să țină evidența a ceea ce se întâmplă cu lumea naturală. După cum spune site-ul lor, „Poate că vei redescoperi o floare despre care se credea că a dispărut  sau vei ajuta un om de știință să cartografieze aria unui gândac puțin studiat!”