-+=
Știri

Smart City

Lifestyle

#greenTALKS

Soluții

CSR

Articole salvate

Stiri

Smart City

Lifestyle

#GREENTALKS

Solutii

CSR

Știri fresh

A revenit apa în Balta Comana după ce secase aproape de tot! Stăvilarul trebuie însă reparat

A revenit apa în Balta Comana după ce secase aproape de tot! Stăvilarul trebuie însă reparat

21 ianuarie 2025, 18:12

strategia-pentru-reducere-a-emisiilor-de-gaze

Nivelul de dioxid de carbon din atmosferă, în creștere! Ritm „incompatibil“ cu obiectivul de 1,5 grade Celsius

21 ianuarie 2025, 17:12

Moldova marchează un record de producție a energiei regenerabile în toiul crizei energetice

21 ianuarie 2025, 14:45

Alertă de poluare în București

Alertă de poluare a aerului în București! Concentrații foarte mari ale PM10 și PM 2,5 la nivelul Capitalei

21 ianuarie 2025, 14:03

#greenTALKS

GreenTALKS cu GEODIS România despre digitalizarea și sustenabilitate în logistică. Interviu cu Pierre Kosc VIDEO

GreenTALKS cu GEODIS România despre digitalizarea și sustenabilitate în logistică. Interviu cu Pierre Kosc VIDEO

22 octombrie 2024, 12:10

#greenTALKS Valentin Krancevic: „Let’s Do It, Romania! este locul unde oamenii se schimbă și devin parte din soluție” - VIDEO

#greenTALKS Valentin Krancevik: „Let’s Do It, Romania! este locul unde oamenii se schimbă și devin parte din soluție” – VIDEO

30 octombrie 2024, 09:02

Tehnologii inspirate din plante

De la natură la știință: Tehnologii revoluționare inspirate de plante. Productivitatea poate crește cu peste 20%

18 ianuarie 2025, 10:20

Salveaza Articolul

3 minute de citit

O companie globală va înlocui complet ambalajele din plastic

Scris de: Green News | 11 iunie 2024, 10:28

o-companie-globala-va-inlocui-complet-ambalajele-din-plastic

DS Smith a anunțat eliminarea a peste 1 miliard de elemente din plastic din ambalajele produse, atingând acest obiectiv cu 16 luni înainte de termenul stabilit pentru 2025. Acest proces de înlocuire a presupus reducerea volumului sau eliminarea completă a plasticului din ambalajele existente, grație soluțiilor inovatoare dezvoltate de companie.

În cadrul acestui program, DS Smith a implementat schimbările în operațiunile sale din 27 de țări, inclusiv Europa și America de Nord, ca parte a strategiei de sustenabilitate „Now and Next”, lansată în 2020. În România, compania a anunțat că a înlocuit 19 milioane de elemente din plastic cu alternative pe bază de fibre, conform jurnaldesustenabilitate.ro.

Ambalaje vizate și impactul lor

Printre ambalajele în care s-a înlocuit sau redus plasticul se numără panerele și tăvițele pentru fructe și legume, lădițele de transport și diverse articole din domeniile industrial, auto și electronic.

Miles Roberts, Director Executiv al Grupului DS Smith, a declarat: „Când am stabilit strategia de sustenabilitate ‘Now and Next’, ne-am dorit obiective care să producă schimbări de mediu semnificative atât în afara, cât și în cadrul DS Smith. Inovațiile noastre ajută clienții să reducă sau să elimine materialele plastice, contribuind la reducerea poluării și aducând valoare colaborărilor noastre. Sunt mândru de echipa DS Smith pentru atingerea acestui obiectiv înainte de termen. Cu toate acestea, suntem abia la început și rămânem motivați să sprijinim clienții și comunitățile în atingerea obiectivelor lor de sustenabilitate.”

Progres și perspective în România

În România, potențialul de înlocuire a materialelor plastice este considerabil. Christian Schmidt, Director General al DS Smith Packaging România, a remarcat: „Potențialul de înlocuire al materialelor plastice în România este foarte mare. Observ cu bucurie o deschidere tot mai mare din partea clienților către alternative sustenabile. Echipa noastră locală de Sales, Marketing & Innovation a identificat oportunități în piață cu ani în urmă și le-au valorificat prin concepte de design practice. Acum celebrăm reușita de a înlocui peste 15 milioane de materiale plastice problematice în România.”

Concluzie

DS Smith continuă să își consolideze angajamentul față de sustenabilitate prin inovații și colaborări care au un impact pozitiv asupra mediului și comunităților. Această reușită marchează un pas important în eforturile globale de reducere a poluării cu plastic și tranziția către o economie circulară.