CSR

O companie româno-americană se implică în proiecte de energie regenerablilă pe piața autohtonă

3
min
23/5/2024

Restart Energy a finalizat două proiecte fotovoltaice de peste 300.000 de euro

Compania Restart Energy a finalizat două proiecte fotovoltaice pentru societatea Com Divers, în valoare totală de peste 300.000 de euro. Investiția va fi amortizată în aproximativ 3 ani, conform unui comunicat al AGERPRES, citată de financialintelligence.ro.

"Proiectele de tip rooftop au o putere cumulată de 416 kWp și au fost instalate pe acoperișul a două hale industriale aparținând beneficiarului, situate în Pitești, județul Argeș, și comuna Budești, județul Vâlcea", se precizează în document.

Cele două centrale fotovoltaice sunt formate din 928 de panouri ce acoperă o suprafață totală de 3.200 mp. Aceste panouri vor produce 416 MWh de energie pe an, reprezentând aproximativ 60% din necesarul energetic al companiei.

Emisii reduse

Panourile solare vor reduce emisiile de CO2 cu aproximativ 160 de tone pe an și deșeurile radioactive cu 1,4 kg pe an.

"Diminuarea emisiilor de carbon prin implementarea proiectelor de energie solară va fi monitorizată prin platforma RED, implementată în 2021, un marketplace dedicat calculului amprentei de carbon și reducerii emisiilor prin proiecte de sustenabilitate sau offsetare", se menționează în comunicat.

Conform companiei, atributele verzi, atât cele obținute pentru acțiuni sustenabile individuale, cât și creditele de carbon, pot fi vândute intern prin marketplace-urile platformei RED, printr-un proces tehnologizat, transparent și securizat, dedicat reducerii emisiilor de carbon și îmbunătățirii politicilor ESG.

"Panourile fotovoltaice asigură descentralizarea. Beneficiile operaționale și financiare sunt evidente, iar în același timp contribuim la protejarea mediului prin reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră și a amprentei de carbon", a declarat Daniel Lazăr, administratorul Com Divers, în comunicat.

O industrie sustenabilă

Armand Domuța, CEO & Founder Restart Energy, a subliniat că accesul facil la surse proprii de energie ieftină și regenerabilă este esențial pentru susținerea unei industrii moderne.

„Sustenabilitatea și energia verde, fie că este rooftop sau sol, oferă predictibilitate a costului și economii de energie de aproximativ 50% în cadrul proceselor companiei. Proiectele de energie solară implementate de Restart Energy prin Divizia Solar au produs aproximativ 20,54 GWh de energie verde, iar pentru 2024 obiectivul nostru este de a dubla această cantitate", a menționat Armand Domuța.

Restart Energy a gestionat întregul proiect de eficientizare energetică pentru Com Divers, de la consultanță și proiectare până la implementare.

În ianuarie 2021, Restart Energy a semnat un parteneriat cu fondul american Interlink Capital Strategies din Washington DC pentru finanțarea dezvoltării a 500 MW de proiecte regenerabile în România până în 2025, pentru a furniza energie 100% verde produsă local clienților finali.

Obligațiuni verzi

În februarie 2021, Restart Energy a lansat cu succes prima emisiune de obligațiuni verzi convertibile din România, listate la Bursa de Valori București, cu codul REO26.

Restart Energy este o companie de top în domeniul energiei, cu capital mixt româno-american.

Com Divers este o companie specializată în transport intern și internațional de mărfuri, oferind servicii integrate de logistică și expediții. De asemenea, dispune de un service autorizat pentru autocamioane și semiremorci și comercializează piese de schimb și accesorii auto pentru vehicule de mare tonaj.