Life Style

O nouă campanie de colectare a deșeurilor electrice

1
min
5/6/2024

Campania de reciclare ECOTIC este dedicată în general persoanelor juridice care vor să își schimbe echipamentele vechi.

Cu ocazia Zilei Mediului (5 iunie), ECOTIC lansează o nouă campanie de colectare dedicată companiilor, instituțiilor, ONG-urilor și altor persoane juridice care au nevoie de o soluție simplă și gratuită pentru reciclarea deșeurilor electrice, conform jurnaldesustenabilitate.ro.

Pentru a beneficia de această facilitate, reprezentanții companiilor trebuie să identifice și să centralizeze deșeurile electrice din sediu, scoțându-le astfel din gestiunea internă. Cantitatea minimă pentru fiecare comandă este de aproximativ 150 de kg. ECOTIC reamintește că în categoria DEEE (Deșeuri de Echipamente Electrice și Electronice) intră toate dispozitivele care funcționează pe bază de curent electric sau baterii.

Eliminarea substanțelor periculoase

Pentru a plasa o comandă de preluare DEEE de la sediu, există mai multe opțiuni: completarea formularului online disponibil la ecotic.ro/formular-ridicare-deee, trimiterea unei cereri la adresa de email logistica@ecotic.ro sau apelarea numărului de telefon 021 9641. După confirmarea comenzii, un operator ECOTIC va prelua deșeurile în termen de maximum 5 zile lucrătoare.

Prin reciclarea deșeurilor electrice și electronice, inclusiv a becurilor și neoanelor, ECOTIC a contribuit până în prezent la reintroducerea în circuitul economic a peste 250.000 de tone de materiale reciclabile. De asemenea, prin asigurarea reciclării la cele mai înalte standarde europene, aproximativ 2.000 de tone de substanțe periculoase conținute în DEEE au fost eliminate în condiții de maximă siguranță, prevenind astfel poluarea.